Foto: NL Team

Rolhockeyers naar WK in China

VALKENSWAARD - Naast voetbal en hockey is Valkenswaard volgende week misschien weer zes kampioenen rijker. Er doen namelijk maar liefst vijf spelers uit ons dorp mee aan het wereldkampioenschap rolhockey. Dat wordt gehouden tijdens de eerste Roller Games die deze week zijn gestart in Nanjing (China).

Maar ook de bondscoach van het Nederlandse team is een Valkenswaardse, namelijk Marty van den Brand. Daarnaast spelen Luuk Bischoff, Kyllian Doomernik, Timo Tilborghs, Joey van den Dungen en Rico van den Dungen mee in Oranje.
De Roller Games is het grootste sportspektakel voor rolsporten ter wereld. Tijdens dit evenement vinden de wereldkampioenschappen plaats van een 10-tal sportdisciplines: inline Alpine, inline freestyle, inline downhill, inline hockey, roller freestyle, speed skating, skateboarding, kunstrolschaatsen en rolhockey.

Aan de Roller Games nemen 4.000 atleten deel afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen. Vanuit Nederland zal er worden deelgenomen aan de onderdelen speedskating, kunstrolschaatsen en rolhockey.
Het Nederlands senioren rolhockey team is ingedeeld in de B-groep van het wereldkampioenschap. In de poulefase moet Oranje het opnemen tegen achtereenvolgens Angola (3 september), Egypte (4 september) en USA (5 september). Doelstelling van Nederland is handhaving in de B-groep met de ambitie om via poulewinst promotie naar de A-groep af te dwingen. Geen gemakkelijke opgave, de poule waarin Nederland is ingedeeld is loodzwaar.

Nederland speelt in de eerste wedstrijd gelijk tegen favoriet Angola, het land dat op het laatste WK in 2015 negende werd. Nederland speelde tijdens dat WK eveneens de openingswedstrijd tegen Angola en verloor toen met 7-2.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox