Foto: Brabantsedag

Cultureel vermaak bij de zestigste Brabantsedag

HEEZE - Voor de zestigste keer wordt het publiek vermaakt door de wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag. Hun huizenhoge wagens vormen zondag 27 augustus het decor voor de ruim 2.000 acteurs. Deze 'Parade van Vermaeck' is het hoogtepunt van het negendaags cultuurfestival dat al op 19 augustus is begonnen met muziek, exposities, theater, cabaret en andere activiteiten.

In de parade wordt vermaak door de eeuwen heen in het Hertogdom Brabant uitgebeeld, gespeeld en verbonden met de huidige tijd. Alle soorten vermaak komen aan bod, van volks- tot leedvermaak. In dit bijzondere jaar wordt de parade voorafgegaan door een wagen waarop Gerard van Maasakkers en Björn van der Doelen samen met hun bands optreden. Bovendien is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar gratis.
In het paradeweekend zijn er Smaak & Stijl en Tuin van Vermaak in de Gemeentehuistuin, met onder meer veel live muziek, de Muizenkermis en Ganzenfanfare. Na de muzikale vooroptocht en Parade van Vermaeck om 13.30 uur, waarbij enkele tienduizenden bezoekers worden verwacht, zorgt het slotfeest voor een swingende apotheose.

Kaarten voor de diverse betaalde evenementen zijn verkrijgbaar via de website. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree voor de optocht. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op brabantsedag.nl en op de diverse social-mediakanalen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox