Voor meer informatie en vragen: avv.dahliarun@gmail.com of op de website van de vereniging: www.avv-atletiek.nl.
Voor meer informatie en vragen: avv.dahliarun@gmail.com of op de website van de vereniging: www.avv-atletiek.nl. (Foto: Willem-Jan Schampers)

Als een gekleurde dahlia door de Valkenswaardse straten

Corso Valkenswaard laat zich inspireren door de 'Wereld vol Wonderen'. Aan de vooravond van de 64ste editie van de Dahliaparade, belicht Willem-Jan Schampers weer het 'Gezelligste Corso van Nederland'. Deze week deel 4: Rennen in kleuren

VALKENSWAARD - Op zaterdagavond vóór het Corso verzorgt atletiekvereniging Valkenswaard een nieuw evenement: de DahliaRun. Dit is een funloop over 4,3 kilometer voor iedereen vanaf vijf jaar. De deelnemers lopen twee ronden over het parcours van de Bloemencorso waar zij op drie locaties worden bestrooid met in totaal zes kleuren.

Al enkele jaren loopt de voorzitter van AVV, John Robbe, met het idee om iets nieuws binnen de gemeente grenzen te organiseren. In 2016 kwamen de gesprekken op gang met de Stichting Bloemencorso, die van hun evenement een meerdaags evenement wilde maken. "Toen is het helaas niet doorgegaan in verband met de voorbereidingstijd. Dit jaar moet het dan echt gebeuren", aldus John. "Ons motto is: 'Lopen over het parcours van het Bloemencorso en verander in de kleuren van de Dahlia's'."

De DahliaRun is een funloop, tijd is niet belangrijk. John: "Samen met je vrienden of sportteam het parcours afleggen en gekleurd aan een feestje beginnen." De deelnemers moeten zich van te voren inschrijven. Dit kan tot en met 2 september. Na de inschrijving ontvangen ze een inschrijfbewijs waarmee op de dag zelf vanaf 18.00 uur het startbewijs kan worden opgehaald. Naast het startbewijs krijgen alle deelnemers een wit T-shirt, een zonnebril en een mondkapje dat men kan dragen.

Het kleurpoeder dat wordt gebruikt is een natuurlijk product, niet vlambaar, niet explosief en bevat geen giftige stoffen of zware metalen. John: "Wél moeten mensen met beschadigd of geverfd haar oppassen met de kleuren. Dit kan wel eens een andere kleur achterlaten. Door het een paar keer te wassen zou het er echter weer uit moeten zijn. Maar men kan beter gewaarschuwd zijn!"

De start van de DahliaRun is om 19.00 uur op de Markt in Valkenswaard. De deelnemers lopen twee ronden over het parcours van het Corso en vervolgen daarna de route naar de Statie, waar de finish zal zijn. "Rond 20.15 uur verwachten wij dat iedereen het parcours heeft afgelegd en gekleurd aan een feestje kan beginnen. De Statie wordt door de Stichting Bloemencorso Valkenswaard omgetoverd tot 'Park Dahlia Nostalgia', waar een dj draait en men kan eten en drinken."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox