Foto: VV De Valk

De Valk trapt seizoen zomers af

VALKENSWAARD - In navolging van het succesvolle Pinkstertoernooi, organiseert voetbalvereniging De Valk een Kick Off-toernooi voor jeugdvoetballers. De eerste editie vindt aankomend weekend plaats, op 25, 26 en 27 augustus. De bedoeling is dat het Kick Off-toernooi een jaarlijks terugkerend evenement wordt, waarbij teams het seizoen letterlijk aftrappen.

Want dat is iets waaraan grote behoefte is, merkt Coen Schellens, lid van de organisatie. "De animo was overweldigend. Omdat we wat betreft deelnemende teams aan onze limiet zaten, hebben we zelfs veel inschrijvingen nee moeten verkopen. Veel jeugdelftallen zijn afgelopen week weer begonnen met trainen. Wat je ziet, is dat spelers vaak aan elkaar moeten wennen. Een toernooi als dit is daarom ideaal: je speelt binnen een dag meteen vier of vijf duels, ter voorbereiding op de competitie." Dat is niet alleen prettig voor voetballer en trainer. "Ook de supporters leren elkaar meteen kennen door een dag lang met elkaar langs de lijn te staan."
Het Kick Off-toernooi kent wedstrijden voor zowel jongens- als meidenploegen in allerhande leeftijdscategorieën. Van de clubs uit Valkenswaard nemen flink wat elftallen deel, maar ook vanuit de regio komt men naar het Valkennest. Iedere dag spelen er andere teams, dus elke speler is op één bepaalde dag actief.
In dat opzicht lijkt het erg op dat andere grote weekend bij voetbalvereniging De Valk: het Pinkstertoernooi. Er zit echter een verschil in de grootte van het evenement. Komend weekend spelen er tachtig teams, met Pinksteren honderdzeventig. Er wordt ook één veld minder gebruikt.
Wél kent het Kick Off-toernooi een thema: 'in zomerse sferen'. Om die reden staan er her en der over het Valkterrein tentjes en standjes met bijvoorbeeld ijs en een bar met koude drankjes. "En er worden wedstrijdjes Beachvoetvolley gehouden. Op echt zand uiteraard. Dat is een mooie extra aanvulling op het toernooi. Voor degenen die wel eens op het Pinkstertoernooi zijn geweest: qua opzet is dit vergelijkbaar met de penalty-bokaal waar we dat weekend om spelen."

Het is de bedoeling om vaker een Kick Off-toernooi te organiseren bij De Valk. "Maar het is daarbij niet zo dat we per definitie ook elk jaar willen groeien", zegt Schellens. "Deze eerste keer wilden we kleinschalig houden, om alles eens uit te proberen. Uitbreiden of aanvullen kan wel, maar laten we eerst deze editie afwachten. We gaan zien of dit evenement net zo hard groeit als het Pinkstertoernooi."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox