Afbeelding
Foto: Jurgen van Hoof

Kerstballen kopen tegen kinderkanker

Algemeen 89 keer gelezen

Ton van Helvoort

Schepelweyen doet mee aan actie

Basisschool Schepelweyen en tuincentrum Coppelmans doen mee aan een landelijke actie tegen kinderkanker en zijn verkozen tot landelijke winnaar. Door mooie kerstballen te kopen, kunt u ook helpen in de strijd tegen de ziekte.

Valkenswaard - KIKA (de stichting Kinderen Kankervrij) vecht al meer dan 15 jaar tegen kinderkanker. Het genezingspercentage ligt nu op 75 procent, maar het streven is dat naar 95 procent te verhogen. Om dat te realiseren is er veel geld nodig. Daarom heeft KIKA in samenwerking met de Tuinbranche Nederland en andere tuinzaken een kerstactie op touw gezet. “Omr daadwerkelijk invulling te geven aan de kerstgedachte.”

Vier kinderen, die de strijd tegen kanker momenteel aan het voeren zijn, hebben een aantal tekeningen gemaakt die op de kerstballen staan afgedrukt. Op de doos staat het verhaal dat ze bij de tekeningen hebben geschreven. Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard heeft in samenwerking met de groepen zes van basisschool Schepelweyen een actie ondernomen om de verkoop van die speciale Kerstballen te stimuleren. “Zo’n Kerstbal”, zegt Bas Coppelmans, “kost 4,95 euro. Er wordt op de verkoop van zo’n prachtige bal geen enkele winst gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat een KIKA-kerstbal in de boom thuis er een bijdrage aan levert om ons land kinderkankervrij te maken.”

“Om een opvallende plaats in ons tuincentrum voor die verkoop in te zetten, hebben de groepen zes van basisschool Schepelweyen ons uitstekend geholpen. In de klas werd door de leerlingen eest een film bekeken en gesproken over KIKA. Daarna zijn ze aan de slag gegaan om mooie kersttekeningen te maken. Die tekeningen hangen nu bij ons bij de KIKA kerstballen.” Het is een mooie stand geworden. “En tot onze grote verrassing zijn wij, tuincentrum Coppelmans uit Valkenswaard, landelijk tot de mooiste KIKA Kerstbal Presentatie uitgeroepen. Natuurlijk zijn we daar erg trots op. Maar dat resultaat hadden we echt niet kunnen bereiken zonder de hulp van de leerkrachten en leerlingen van die groepen zes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant