Afbeelding

Elvisimitator als Prins in Brouwersgat

Algemeen 125 keer gelezen

DOMMELEN - Voor velen was de keuze voor Jos van den Berg als nieuwe Prins van Brouwersgat een grote verrassing. Toch zong de naam van de Valkenswaardse bakker al langer rond in carnavalesk Dommelen. Tijdens een gezellige en muzikale avond in De Dommelstroom werd hij als Prins King gepresenteerd. “Als imitator van Elvis, heb ik natuurlijk de nodige podiumervaring. Praten voor een volle zaal, zal dus geen probleem zijn.”

De 56-jarige Jos, toch vooral bekend in Valkenswaard (via cv Nie Melke en deelnemer aan het Liedjesfestival, red.), werd twee weken vóór 11-11 gevraagd om Prins van CV De Pintenwippers te worden. “Ze belden op en vroegen of ze eens konden komen praten. ‘s Zondags moest ik iets laten weten. Ik heb uiteraard eerst goed overlegd met Marion (vriendin, red.) en toen besloten om ‘ja’ te zeggen. Het is toch een eer om te worden gevraagd en met de nieuwe opzet van het Brouwersgatse voorseizoen wordt het mijns inziens nog leuker.”

Jos werd geboren op de Dommelseweg in Valkenswaard, maar als tiener verhuisde hij met zijn ouders naar Dommelen. “Mijn vader en moeder wonen er nog steeds. Ik heb er uiteindelijk zo’n tien jaar gewoond. Na mijn trouwen ben ik weer in Valkenswaard gaan wonen. De binding met Dommelen is echter altijd gebleven. Ik ben al vele jaren lid van De Pintenwippers en met Coen van Och (uitbater café De Bommel, red.) heb ik lange tijd in de band Gypsy Rock gezeten. Na mijn scheiding vond ik het beter om het uitgaansleven in Valkenswaard eventjes te mijden en zo kwam ik weer geregeld bij Coen in de zaak. Zo zijn de eerste contacten ontstaan.”

Inmiddels is Jos al zo’n 23 jaar broodbezorger in Valkenswaard. Hij werkte eerst als spuiter bij Berkhof, maar via Toon Stoffels kwam hij in het bakkersvak terecht. “Uiteindelijk heb ik de zaak van Toon overgenomen en werd hij masseur”, lacht Jos. “Een prima deal, want Toon had een mooie en brede klantenkring. Ik doe het met plezier en heb al veel positieve reacties gehad op mijn Prinsschap.”

Als adjudant heeft Prins King gekozen voor zijn stapmaat Gerard Sijkens. “Ik ken hem al 37 jaar. We werkten samen bij Berkhof en zijn vrienden voor het leven. Omdat ze in Brouwersgat de adjudant niet meer uit de Raad van Elf hoeft te komen, kon ik Gerard vragen als mijn rechterhand. En Jack Thijssens, zelf ooit Prins en vele jaren Opperveldwachter, staat me bij met raad en daad. Overigens was ik ooit bijna Prins in Striepersgat. Toen Michel Huibers Prins was, heb ik met de gebroeders Hein en Bert de Wit geprobeerd een coup te plegen. De naam om de Prinsenwagen was al aangepast. Jammer genoeg is het niet gelukt! Haha! Maar Brouwersgat is een uitstekend alternatief.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant