Afbeelding

Duo De Striepersgatjes levert carnavalshit 2016

Algemeen 77 keer gelezen

VALKENSWAARD - ‘Het schònst aan carnaval da vin ik samen’. Deze welluidende zin uit het refrein van het liedje ‘Samen’ gaf vrijdagavond al heel veel aan. Het duo De Striepersgatjes (Neil Foreman en Lex van Son) won er de veertigste editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival mee. Een nummer dat meteen blijft hangen, zeer carnavalesk is en uitnodigt om mee te doen. Samen…

Het lijkt een cliché, maar ook dit jaar was het niveau van de liedjes en de optredens weer bijzonder hoog. Van de nostalgische klanken van Piep en Blaos en de bijzondere reggae-bijdrage van debutant Pierre Boullart tot de professioneel geproduceerde sound van RvR FF Rob en Tamara en Ad van Opstal. Allemaal met een eigen geluid en op een andere manier gepresenteerd, maar wel met smaak en duidelijk met de nodige aandacht voor tekst en muziek. Voeg daarbij de vrolijke noten van Subeat (IVO 2.0) en het is duidelijk dat er het nodige viel te genieten tijdens GSLF 2016.

William Damen opende de avond met het aanstekelijke ‘Sanderdaogs’. Hij oogste meteen veel bijval en verdiende met zijn optreden een plek in de finale. Als tweede betrad het duo Achastbisjemernenaomhet. Willem-Jan Schampers had dit keer Angelique Maenen bereid gevonden om mee te zingen. Ook al omdat zijn vaste zangmaat Michael Penders acte de présence in Lampegat moest geven en Tamara Blommaert dit keer met haar vriendje zong. Achastbisjemernenaomhet bracht het nummer ‘Niks is wa ‘t lèkt’ en klonk heel verfrissend. De al eerder genoemde Pierre Boullart verraste met zijn carnavalsjam ‘Het is niet wat het is’.

Hierna kwamen de latere winnaars Neil Foreman en Lex van Son op het podium. Grappig, aansprekend, herkenbaar en met een leuke tekst. Kortom: een écht carnavalsnummer dat het publiek onmiddellijk aansprak. De vakjury koos voor Rob en Tamara als finalist, maar de mensen in de zaal zorgden ervoor dat De Striepersgatjes uiteindelijk toch nog in de finale belandde. En met succes! De formatie Hi Folks mee Dani bracht live weer hun vrolijke en herkenbare sound. ‘Het is mar da ge ‘t wit’ had ook zomaar in de finale kunnen komen. Coen van Och c.s. had echter de pech dat zij in een zeer sterke poule zaten.

Het vervolg was voor Piep en Blaos. In ‘Striepersgatse Nostalgie’ kwamen diverse nummers van weleer voorbij. Een leuk liedje, maar wel ‘heul veul tekst’. Feesten werd het daarna met Rob van Daal en Tamara Blommaert. Het ‘setje’ (zoals presentator Hendrik Janssen ze noemde, red.) ging lekker uit zijn bol met ‘Wa’n geluk hedde gij’. Muzikaal en vocaal dik in orde. Dit was ook het geval met ‘Hier is het Feestje’ van Ad van Opstal. Een hoog ‘lala-gehalte’ en zeer enthousiast gebracht. Een zeer terechte finaleplaats was het gevolg.

Daar konden debutante Bea Plompen (’Mijn hart’), Ge Wit Ut Ooit Nooit Nie (’Nooit te vruug’) en Subbeat (’De Pater’) niets meer aan veranderen. De laatste formatie, IVO aangevuld met gitarist Gerben Driesen en drummer John Lathouwers, schopte het met hun ‘Rowwen Hèze-achtige’ nummer nog wel tot de finale. De wildcard van de Prinsen was voor dit doldwaze vijftal. Nadat de vijf finalisten nogmaals hadden gezongen werd de uitslag bekend gemaakt. Jury én publiek kozen De Striepersgatjes als de winnaar.

Kijk voor foto’s van de avond morgen in het Valkenswaards Weekblad!
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant