Logo valkenswaardsweekblad.nl


Foto: Gemeente Valkenswaard

'Trots op brouwerij'

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard mag best trots zijn op de historische aanwezigheid van de Dommelsche Bierbrouwerij. Ook mag de gemeente de aanwezigheid nog meer benutten. Dit geeft erfgoedvereniging Heemschut aan in het afgelopen week uitgegeven rapport over het onderzoek naar de waarde van de brouwerij.

De gemeente en auteur Henk Hovens hadden om dit onderzoek gevraagd om de brouwerij in aanmerking te laten komen voor het predicaat Rijksmonument. Om zoveel mogelijk kans te maken op deze, zeer uitzonderlijke, aanzegging werd Heemschut ingeschakeld om een beschrijving te maken waarin de brouwerij met al zijn maatschappelijke facetten werd uitgediept.

Inwoner van de gemeente Valkenswaard en auteur van het boek 'Dommelsch een eeuwenoude traditie', Henk Hovens, nam al eerder het initiatief om de brouwerij aan te laten wijzen als rijksmonument. Heemschut vindt de Bierbrouwerij een belangrijk erfgoedcomplex, dat kansen biedt om de geschiedenis van Dommelen en haar inwoners meer beleefbaar te maken.

Lees morgen meer in het Valkenswaards Weekblad

2 reacties
Meer berichten