<p>Marc Roothans in zijn zaak aan de van Linschotenstraat: 41B in Valkenswaard. </p>

Marc Roothans in zijn zaak aan de van Linschotenstraat: 41B in Valkenswaard.

(Foto: Jurgen van Hoof)

Marc (28) in voetsporen van ouders

Valkenswaard - Hij is nog jong, 28 jaar, maar heeft de energie die ook zo kenmerkend was bij zijn ouders. Marc Roothans werkte al een aantal jaren in de alom bekende winkel in Dommelen. De klanten kwamen van heinde en verre want als men het nergens kon vinden dan had men bij Roothans wel succes. Het was dan ook voor Marc een probleem toen de zaak in Dommelen ging sluiten. Maar een echte Roothans gaat niet bij de pakken neerzitten.

Door Ton van Helvoort

Voor het pand in Dommelen was intussen al een andere bestemming gevonden en Marc zocht een locatie waar hij een deel van het bedrijf zou kunnen voortzetten. Met steun van zijn ouders werd een ideale plek gevonden aan de van Linschotenstraat 4B in Valkenswaard. Natuurlijk werd het geen afspiegeling van de oude zaak, dat kon ook niet en zeker niet qua ruimte. Veel van de klanten liepen daar niet alleen binnen voor aankoop van tuinmachines maar ook voor het onderhoud van die machines. Dat werd dus voor de nieuwe zaak aan de van Linschotenstraat een basisartikel met daarnaast het gasdepot. “Na enkele maanden blijkt nu al dat die keuze, in overleg met mijn ouders, een juiste is geweest”, zegt Marc. “In mijn zaak kan men op het gebied van tuingereedschap alles vinden met ook een ruime keuze in grasmaaiers. En wat is er nu eenvoudiger dan dat het onderhoud kan worden uitgevoerd in de zaak waar de machine is gekocht.”

Na enkele maanden bleek al dat deze keuze de juiste was

“Natuurlijk was het voor mij toch een hele stap om op zelfstandige benen te komen staan. Daar kwam nog eens een keer de problemen met de corona bij waardoor de verkoop ook al op een laag pitje kwam te staan. Het heeft dan ook tijd gekost om het goede ritme te vinden. Normaal kon ik in de zaak in Dommelen altijd terugvallen op mijn ouders. Natuurlijk steunen ze mij ook nu nog maar ik zal het toch zelf moeten doen. Nu komen de klanten hier met vragen over de werking van de grasmaaier of andere artikelen. En, zoals gewend bij Roothans, probeer ik ook nu weer die problemen op te lossen. Toen we hier op 2 januari geopend zijn hebben we daar weinig bekendheid aan kunnen geven mede door de oorzaak van de corona. Naast een overzichtelijke winkel met echt alles op het gebied van tuinmachines en klein gereedschap voor die tuin, heb ik achter de winkel een grote werkplaats. Daar is een prima ruimte voor onderhoud en reparaties van grasmachines. Het is toch geweldig dat ik met mijn 28 jaar nog een deel van de zaak kan doorzetten waar mijn ouders al die jaren met veel energie de klanten hebben geholpen. Gelukkig zie ik vrijwel dagelijks dat diezelfde klanten het bedrijf nog niet vergeten zijn. We zitten aan de van Linschotenstraat 4B op een mooie locatie en met voldoende ruimte om te parkeren.” Nieuwsgierig? Loop gewoon een keertje binnen. Bellen kan ook: tel: 0657701639.

Meer berichten