<p>Medewerkers van de Boei bezig met het maken van vogelkooitjes. Links Robin, naast hem Peter en rechts vooraan Elvira.</p>

Medewerkers van de Boei bezig met het maken van vogelkooitjes. Links Robin, naast hem Peter en rechts vooraan Elvira.

(Foto: Jurgen van Hoof)

De Boei & De Kleine Meer werken samen

Valkenswaard - In Valkenswaard is onlangs iets moois ontstaan. Twee organisaties hebben elkaar gevonden en gaan dan ook samenwerken. Het zijn stichting De Boei en Kinderboerderij De Kleine Meer.

Door Ton van Helvoort

“Bij De Boei aan de Pastoor van Vroonhovenstraat staat de voordeur altijd wijd open”, zegt agogisch medewerker Peter Schermeij. Men kan er wat zelfgemaakte spulletjes kopen onder het genot van een kopje koffie maar men kan ook gewoon gezellig komen buurten. “Ook mensen die zich eenzaam voelen zijn elke dag bij ons welkom. Alhoewel we best veel steun van de gemeente krijgen, willen wijzelf ook een bijdrage leveren om wat extra inkomsten te realiseren. Zo ontvingen wij laatst van Daams Houthandel aan de Dommelseweg een aardig vrachtje resten hout. We gingen aan tafel zitten en met onze ‘alleskunner’ Elvira zochten we naar een doel voor dat hout. De eerste en ook de beste gedachte was om er vogelkooitjes van te maken. Zeker in deze tijd van het jaar zoeken allerlei vogels, zoals koolmeesjes, naar beschutte woonruimte. En wat is er nu mooier als een vogelhuisje gemaakt door mensen van De Boei”, aldus Peter. 

Een lang gesprek bleek niet nodig te zijn

Maar dat is vlugger gezegd dan gedaan want hoe kom je aan een locatie en de benodigde machines? En toen ging er bij Peter een lichtje branden. Hij had onlangs een gesprek gehad met Paul Verspeek, voorzitter van Kinderboerderij De Kleine Meer. Die waren ook op zoek naar bronnen van inkomsten om naast de steun van de gemeente wat extra financiële ruimte te krijgen. Paul: “Met de beperkte middelen die we nu hebben, kunnen onze dromen echter niet gerealiseerd worden. We werken achter de schermen al aan de uitbreiding van ons terras. Het is daar heerlijk zitten met een schitterend uitzicht op onze dieren die letterlijk in het gras spartelen. En dat allemaal zo dicht bij huis in de Bosstraat in ons eigen Valkenswaard.” “Op onze Kinderboerderij kun je echt veel dieren zien zoals herten, geiten, cavia’s, ganzen en ga zo maar door. Men kan ook zo’n dier adopteren. Allemaal mogelijkheden voor de bezoekers maar ook een mogelijkheid om onze dieren gelukkig te maken,” vertelt beheerder Joris van Kuijk. Paul: “We praten regelmatig met ons bestuur over hoe we wellicht nog wat extra inkomsten kunnen realiseren.” En daar begint dan de samenwerking tussen De Boei en de Kindereboerderij. Immers De Boei heeft het hout maar niet de goede machines en werkplaats om daar vogelkooitjes te maken. “Die hebben wij echter wel, zegt Paul.” Een lang gesprek was niet nodig en de eerste vogelkooitjes zijn inmiddels al te koop. De Boei is blij en dat geldt natuurlijk ook voor de Kinderboerderij. Twee belangrijke organisaties laten zien dat er op het gebied van samenwerking veel kan worden bereikt. Laten wij als inwoners van Valkenswaard hun initiatief belonen door allemaal zo’n heel speciaal vogelkooitje te kopen. Ze zijn zowel bij De Boei alsook op de Kinderboerderij te bewonderen en aan te schaffen.

Meer berichten