<p>Beeldentuin &#39;&#39;De Zwaan&#39; aan de Dommel.</p>

Beeldentuin ''De Zwaan' aan de Dommel.

(Foto: Jan Bakermans)

Eigen disciplines, technieken en stijlen tijdens de voorjaarsexpositie in Borkel en Schaft

Borkel en Schaft -  De beeldentuin in Borkel en Schaft is weer geopend. De organisatie van de exposities is in handen van het Art-Collectief ‘Reflectie’, bestaande uit beeldend kunstenaar Jan Bakermans en Rieky Daverveld. In deze beeldentuin exposeert Jan zijn beelden het gehele jaar.

Voor de voorjaarsexpositie, die nog loopt tot 1 augustus, zijn meerdere gastkunstenaars uitgenodigd. Het bezoek aan de ruim opgezette beeldentuin is gratis en iedereen is welkom. Voor bezoek graag eerst even aanmelden bij de ingang van het restaurant. 

Goed beeld van de diversiteit van de kunstenaars

De beeldentuin is geopend zeven dagen per week van 10.00 uur tot 20.00 uur, nog tot 1 augustus. De deelnemende kunstenaars zijn:

Kasper de Gouw uit Weert met bronzen beelden

Kunstenaar Kasper de Gouw gaat uit van zijn eigen gedachten, dromen en fantasieën. Zo spelen dierfiguren een grote rol in zijn bronzen beelden. Kasper experimenteert graag met verschillende manieren van patineren, met als resultaat dat hele eigen tinten groen en bruin ontstaan.

Geert Cooijmans uit Lieshout exposeert glaskunst 

Geert is gespecialiseerd in het maken van onder andere tuinkunst objecten door middel van glasfusing. Glasfusing is het samensmelten van verschillende lagen glas waarbij het een geheel wordt.

Marcel Timmers uit Ridderkerk exposeert metalen vogelsculpturen

Hij werkt hoofdzakelijk met Cortenstaal in combinatie met RVS. De objecten zijn veelal opgebouwd uit plaatmateriaal dat door het te snijden, buigen, lassen en slijpen tot verrassend resultaat kan leiden. Zijn Inspiratiebronnen zijn de natuur en architectuur.

Riesjart Bus uit Eck en Wiel exposeert koperen dierlijke beelden 

Sinds een aantal jaren werkt hij met koper als basismateriaal. Kleine stukjes koper soldeert hij tot een geheel. De basis hiervoor zet hij eerst op in klei. Zijn belangrijkste inspiratiebron is de natuur.

Maarten Vaessen uit Kessenich exposeert roestige ijzersculpturen

Maarten omarmt de imperfectie van lasnaden, deuken, krassen en spontaan gevormde vormen. Met verhitten, kloppen, bonken, en slaan. Sterke, ruwe, forse en vaak organische ijzeren vormen, geplaatst op sokkels van oeroude meerpalen.

Jan Bakermans uit Budel-Dorplein met beelden uit natuursteen

Zijn beeldhouwwerken zijn abstract of figuratief en hebben hun ontstaan te danken aan het observeren van de werkelijkheid, waarin kracht en dynamiek de belangrijkste kenmerken zijn. Hij maakt meestal eerst een teken- of boetseer studie, waarbij de natuurlijke houding en expressie veel aandacht krijgen.

Gerard van den Oetelaar uit Weert exposeert schilderijen

Zijn schilderijen zijn gebaseerd op de emoties en symbolen van het leven en uitgevoerd in acryl op paneel. Gerard exposeert zijn schilderijen het hele jaar in Grand Cafe Restaurant De Zwaan.

Meer berichten