Foto:

Geen pelgrimstocht, wel samen in het speciale ‘Handel-gevoel’

Valkenswaard - Velen kijken jaarlijks uit naar de Handelse Processie, een traditie waar saamhorigheid en het verlangen naar OLV van Handel centraal staan. Om de verbinding met de vele pelgrims vorm te geven heeft de broederschap dit jaar meerdere activiteiten ontplooid. Zo hoopt men velen toch enigszins het speciale ‘Handel-gevoel’ te geven, ondanks dat de pelgrimstocht door corona niet kan doorgaan.

Alle inwoners van Valkenswaard hebben een intentiekaartje en een speciale boekenlegger ontvangen. Uit de moederintentie in de Mariakapel van de H. Nicolaaskerk heeft het broederschap dit jaar een passende jaarintentie afgeleid. ‘Droom en blijf geloven - Het mooiste overkomt je’. Een persoonlijke intentie kan men kwijt in de intentietrommel in de Mariakapel. Deze worden tijdens een speciale Mariaviering aangeboden aan OLV van Handel.
Ook zijn dit jaar zijn huis aan huis kleurplaten verspreid waarvan de tekening is afgeleid van het schilderij in de H. Nicolaaskerk dat een compilatie is van de Handelse processie. De kleurplaten kunnen ingeleverd worden in de Mariakapel. De kleurplaat kan men ook downloaden van de website van de broederschap. Alle ingekleurde tekeningen worden aangeboden aan de verschillende zorgcentra van Valkenhof. Hiermee zullen zij de huiskamers versieren van de bewoners. Op de website zijn ook een viertal wandelroutes te vinden langs Mariakapellen en beeltenissen van Maria in de omgeving van Valkenswaard. De Mariaroutes zijn gratis te downloaden en brengen de deelnemers naar bijzondere plaatsen.
Dit jaar is er ook een bijzondere kaarsenactie. U kunt een noveenkaars bestellen met daarop de afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Handel. Te bestellen via de website en af te halen in de Nicolaaskerk of thuis te laten bezorgen in de gemeente Valkenswaard. De kaars kunt u 9 dagen laten branden in de Mariakapel of thuis in uw eigen omgeving.
Op zondag 13 juni is er vanuit De Hofnar om 12.00 uur een speciale uitzending over de Handelse processie. Deze uitzending is een combinatie van muziek-zang, beeldmateriaal en korte interviews. De livestream van deze uitzending vindt u op de sociale media van de broederschap. Ook wordt er een Mariaviering opgenomen in Handel. Door de coronamaatregelen helaas niet openbaar toegankelijk. Zowel de speciale uitzending over de Handelse processie als de Mariaviering worden door de VOS getoond in het weekend van 19 en 20 juni. Het weekend dat oorspronkelijk de traditionele bedevaart zou plaatsvinden.

Meer berichten