<p>Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van een luxe woonhof met 6 gelijkvloerse woningen en 2 appartementen aan een groene hoftuin. </p>

Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van een luxe woonhof met 6 gelijkvloerse woningen en 2 appartementen aan een groene hoftuin.

(Foto: )

Bouw Hof aan de Dommel aangevraagd

Dommelen - Gemeente Valkenswaard en Symphony Estates uit Eindhoven hebben onlangs de overeenkomst getekend voor de realisatie van Hof aan de Dommel. Op de locatie van Roothans IJzerwaren aan de Bergstraat in Dommelen wordt nog dit jaar gestart met de bouw van een luxe woonhof met 6 gelijkvloerse woningen en 2 appartementen aan een groene hoftuin. De gemeenteraad stemde deze week in met een versnelde procedure.

Voor het nieuwe bestemmingsplan wordt een extra snelle procedure gehanteerd, namelijk de zogenoemde coördinatieregeling: deze snelle procedure draagt bij aan de gewenste woningbouwversnelling. De gemeenteraad heeft hiermee deze week ingestemd. Hierbij wordt tegelijk met de bestemmingsplanprocedure ook de omgevingsvergunning in procedure gebracht en dit betekent een verkorting van de proceduretijd. Deze aanpak heeft gemeente Valkenswaard slechts 1 keer eerder gehanteerd.

Omwonenden positief over uitstraling

Olaf Schoofs, directeur van Symphony Estates verwacht geen zienswijzen op het bestemmingsplan voor Hof aan de Dommel van de particuliere omwonenden. “We hebben met hen reeds overleg gehad. Op wens van omwonenden hebben we het plan op enkele punten aangepast, met als resultaat dat ook zij positief zijn over het plan.”

‘We leren zo wat de doelgroep belangrijk vindt’

Eerder sprak de Welstandscommissie van gemeente Valkenswaard al zijn expliciete waardering uit over de hoge kwaliteit van Hof aan de Dommel. Ook ‘Groen en Heem’, de vereniging die zich inzet voor een verantwoord natuur-/ milieu- en cultuurhistorisch beleid is positief.

Exclusief wonen op locatie Roothans

Aan een groene hoftuin komen de appartementen en gelijkvloerse woningen in een traditionele, rijk gedetailleerde architectuur met industriële elementen. Door de stedenbouwkundige opzet doet het denken aan een historisch begijnhof, maar dan voorzien van alle gemak, luxe en comfort. Halfverdiept komen 12 parkeerplaatsen voor de bewoners.

De duurzame woningen worden uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp, een aansluiting voor elektrische fiets en auto, maar beschikken ook over luxe extra’s zoals een grote keuken met kookeiland, fraaie designdeuren met glas en up- en downlighters die de buitengevel en de hoftuin verlichten.

De overeenkomst voor realisatie is onlangs getekend

De naam Hof aan de Dommel komt in smeedijzeren letters tegen de gevel, een verwijzing naar de lange historie van Roothans. De reserveringsprocedure heeft inmiddels plaatsgevonden, nagenoeg alle woningen en appartementen zijn onder optie. Enkel het appartement op de begane grond is nog beschikbaar à 459.900 euro vrij op naam.

Start bouw verwacht eind 2021

Het bestemmingsplan wordt naar verwachting door de gemeenteraad vastgesteld op 29 september, waarna aannemer Houta Bouw uit Geldrop nog eind dit jaar kan starten. Rond het begin van 2023 kunnen de nieuwe bewoners dan hun intrek nemen.

Soortgelijke projecten in de regio

Schoofs: “Een kleinschalig woonhof hebben we al eerder ontwikkeld in Rosmalen en Gerwen. Ook daar merkten we dat zowel de opzet, de rijke architectuur, als de aandacht voor detail zeer in de smaak vielen. Het is ook niet voor niets dat de woningen goed aansluiten bij de vraag uit de markt: al het contact met onze klanten verloopt rechtstreeks met ons. Hierdoor leren wij wat onze doelgroep waardevol vindt. Naast ruimte binnen en buiten zijn dat bijvoorbeeld ook de extra’s als een vide met lichtstraat en een badkamer direct verbonden met de masterbedroom. Maar ook de uitstraling en het comfort van nieuwbouw in een kleinschalige setting is uniek.

Meer berichten