<p>Iedereen kan een steentje bijdrage aan de Roparun en meedoen met Team065 aan de virtuele Roparun tijdens het weekend van 22 tot en met 24 mei.</p>

Iedereen kan een steentje bijdrage aan de Roparun en meedoen met Team065 aan de virtuele Roparun tijdens het weekend van 22 tot en met 24 mei.

(Foto: )

Team065 is klaar voor de start van de Roparun

Valkenswaard - De Pinksterdagen staan al jaren met rood omcirkeld in de agenda’s van leden van Team065. Dat is namelijk het moment dat het team, met leden uit onder andere Valkenswaard en Veldhoven, meedoet met de Roparun, de hardlooptocht voor het goede doel die in estafettevorm wordt afgewerkt.

COVID-19 zorgde er helaas voor dat de editie van 2020 werd afgelast en die van 2021 is verplaatst naar oktober, dan vindt de 30e editie plaats van de Roparun. Maar daar willen de leden van Team065 niet op wachten en daarom gaan ze met Pinksteren 550 kilometer afleggen, non-stop in estafettevorm, verdeeld over vier locaties in Nederland (Laren, Valkenswaard, Ermelo en Rosmalen), zodat er voldaan wordt aan de coronarichtlijnen.

Voor locatie Valkenswaard is het basiskamp in de Houtvesterwei. Teamcaptain Marleen van Beek zal hier de rol van masseur vervullen en dochter Aniek gaat dan als fietser actief zijn. Met een speciale app kunnen ze het estafettelopen vormgeven. Team Laren begint, twee lopers die elkaar om de kilometer aflossen (run–bike–run) gedurende 18 kilometer. Daarna komt team Valkenswaard voor 18 kilometer, hierna geven zij het digitale stokje door aan Ermelo, waarna Rosmalen aan de beurt komt en dan mag Laren weer.

De leden van Team065 wilden niet wachten tot oktober

Dit gaat het team proberen 50 uur vol te houden, dag en nacht, zon of regen. Tezamen gaan zij 550 kilometer lopen én fietsen, want de fietsers ondersteunen en navigeren onderweg.

De start is zaterdagochtend 22 mei en de laatste kilometer zal volbracht worden op maandag 24 mei tegen de middag.

Iedereen kan een steentje bijdrage aan de Roparun en meedoen met Team065 aan de virtuele Roparun tijdens het weekend van 22 tot en met 24 mei of 2 en 3 oktober. Wandel, loop of fiets in één van deze weekenden 5, 10 of 15 kilometer en doe virtueel mee. Je ontvangt dan een mooie medaille.

Inschrijven kan via de website:

www.team065.nl

Vorig jaar heeft Team065 er voor gezorgd dat er twee koppelbedden gerealiseerd konden worden voor Stichting Valkenhof in Valkenswaard. Een mooi resultaat!

Meer berichten