Foto:

Pets Place XL in Valkenswaard krijgt hondentrim- en wassalon

Valkenswaard, 28 april 2021 – Dierenspeciaalzaak Pets Place heropent na een intensieve verbouwing op 28 april de deuren van zijn XL winkel in Valkenswaard. De vernieuwde winkel is ruimtelijker opgezet, heeft een groter assortiment en winkeloppervlak gekregen en een aparte was- en trimsalon voor honden.

De verbouwing in Valkenswaard is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terecht kunnen voor advies bij deskundig personeel. “Ons team bestaat uit twaalf mannen en vrouwen met uiteenlopende specialismes van vis tot knaagdier. Zo hebben we alle kennis in huis”, aldus Stefan Hol, clusterleider van Pets Place in Weert, Budel en Valkenswaard.

Hondentrimmer gezocht

Mensen kunnen door de verbouwing voortaan terecht in de nieuwe hondenwassalon Dogwash en in de trimsalon. “We zijn alleen nog druk op zoek naar een hondentrimmer”, aldus Hol. Trimmers kunnen zich via de website van Pets Place melden. Naast dierenspeciaalzaak is in de winkel in Valkenswaard ook een Boerenbond gevestigd waar mensen onder meer terechtkunnen voor planten, tuingereedschap en bemesting.

De winkel van inmiddels ruim 1400 vierkante meter op de Van Linschotenstraat 16 heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. “Al bij aankomst valt op dat onze gevel totaal vernieuwd is en dat de ingang naar de achterkant is verplaatst”, aldus Hol. “Maar ook de binnenkant is nu overzichtelijker en ruimtelijker opgezet door een uitbouw van 200 vierkante meter. Helemaal in deze tijd is wat extra bewegingsvrijheid in de winkel fijn.” Naast de extra bewegingsvrijheid in de winkel, is op de uitgebreide parkeerplaats ook meer gelegenheid om de auto kwijt te kunnen.

Knaagdierenhuis

Omdat er door de verbouwing meer ruimte vrijkwam, is de aquariumwand en het assortiment waterplanten uitgebreid en is er gekozen voor een nieuw groter knaagdierhuis waar veel rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeftes van de dieren. Ook is het assortiment natuurlijke dierenvoeding flink uitgebreid. “We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun huisdier”, legt Hol uit. “Wij bieden daarom voortaan meer keuze in natuurlijke honden- en kattenvoeding en biologische producten.”

De heropening van de dierenspeciaalzaak wordt op een later moment op feestelijke wijze gevierd. “We zouden de opening heel graag groots vieren natuurlijk, maar om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben we besloten het klein te houden”, aldus de bedrijfsleider. “Zodra het weer veilig is, zijn we van plan alsnog een feestje te vieren met leuke festiviteiten voor baasjes en hun dier.”

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land en is van plan om in de komende vier jaar het aantal vestigingen uit te breiden naar 230. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. In 2019 steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 180 miljoen euro. De omzet van de groothandel was dat jaar 45 miljoen, wat omgerekend naar consumentenomzet nog eens 100 miljoen euro opleverde. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1200 werknemers in dienst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden