<p>Er is een prijs voor het origineelste idee, de meest creatieve uitvoering en de mooiste naam. </p>

Er is een prijs voor het origineelste idee, de meest creatieve uitvoering en de mooiste naam.

(Foto: )

Oproep: maak een fantasiedier in de meivakantie

Een fantasiedier of insect maken… beginnen jouw handen ook al te kriebelen als je daaraan denkt? Doe dan mee aan deze leuke uitdaging voor in de meivakantie en ga aan de slag met kunst, natuur en taal!

LEENDE - Vorig jaar bestond IVN Heeze-Leende 50 jaar. Er zou een feest zijn met allerlei activiteiten rondom het thema ‘jaar van de 1.000 soorten’. Dit alles kon destijds helaas niet doorgaan – maar we laten het er niet bij zitten! IVN en Bibliotheek Dommeldal organiseren een wedstrijd en expositie waarmee jullie thuis aan de slag kunnen. Er zijn al meer dan 1.000 soorten dieren, planten, paddenstoelen etc. in het Beekdal en de Kleine Dommel ontdekt, maar jullie kunnen er vast nog veel meer bedenken! IVN en de bieb dagen jullie uit om deze dieren te bedenken, te knutselen en een naam te geven. Deze krijgen ook een plaatsje in de presentatie voor het ‘jaar van de 1.000 soorten’ die reeds zijn ontdekt in de omgeving.

Wat is de opdracht?

Bedenk een fantasiedier (groot of klein) en knutsel deze met materialen die je vindt in de natuur of in je huis. Probeer géén nieuwe spullen te kopen. Het knutselwerk mag plat of in 3D zijn, maar het mag maximaal twee schoenendozen groot zijn. Wees ook creatief te zijn met taal, door een leuke, spannende en originele naam voor jouw dier te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘dubbel-oor grassluiper’, de ‘paars-groene wespen-dreutel’, een ‘zwamneus’ of wat jij dan ook maar kan bedenken! Als jouw kunstwerk af is, mag je daar een foto of een filmpje van maken. Deze foto(‘s) of het filmpje mag je opsturen naar Elke van Mierlo: e.vanmierlo@bibliotheekdommeldal.nl. Vermeld hierbij: jouw naam, de naam van jouw fantasiedier, je leeftijd en je contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer). Insturen kan vanaf 1 t/m 23 mei.

Digitale expositie

Alle inzendingen worden met de naam van de maker en de naam van het fantasiedier achter elkaar geplakt als een digitale expositie. Deze expositie wordt op verschillende plaatsen getoond. Er is een prijs voor het origineelste idee, de meest creatieve uitvoering en de mooiste naam. Let op: Bij het insturen van een foto of filmpje geef je toestemming voor publicatie en verspreiding in de digitale expositie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden