Foto:

Vaarverbod ingesteld voor deel van rivier de Dommel wegens lage waterstand

Er geldt sinds gisteren een vaarverbod voor de rivier de Dommel op het traject vanaf de Belgische grens tot aan de Venbergse watermolen. Waterschap De Dommel is hiertoe genoodzaakt vanwege het lage waterpeil op dit traject.

REGIO - Het waterpeil is op dit traject dusdanig laag dat het voor vaarverkeer niet meer veilig is. Door de lage waterstand kunnen kano’s, kajaks en roeiboten vastlopen. Daarnaast wil Waterschap De Dommel schade aan de bodem voorkomen en het leven in het water beschermen. Het vaarverbod geldt tot nader order.

Meer informatie over waar u mag varen, roeien en kanoën in het Dommelgebied staat op www.dommel.nl/varen. Het vaarverbod geldt voor de rivier de Dommel op het traject vanaf de Belgische grens tot aan de Venbergse watermolen bij Valkenswaard (rode lijn op de kaart).

Waterschap De Dommel is de waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken zij aan droge voeten, voldoende en schoon water. Ze dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden