<p>Dirk Meulendijks, bestuurslid van VVN afdeling Valkenswaard, Kees Marchal, wethouder Verkeer en Sterre Geenen, Kinderburgemeester van Valkenswaard </p>

Dirk Meulendijks, bestuurslid van VVN afdeling Valkenswaard, Kees Marchal, wethouder Verkeer en Sterre Geenen, Kinderburgemeester van Valkenswaard

( Foto: Jurgen van Hoof.)

Kinderburgemeester geeft startsein voor Verkeersexamen Valkenswaard

Dinsdag was het weer zover: het jaarlijkse praktisch Verkeersexamen in Valkenswaard. Ook dit jaar was de organisatie in handen van VVN afdeling Valkenswaard. VVN doet dit al sinds de oprichting van de afdeling in 1954! In totaal deden deze dag 295 leerlingen mee van groep 7 van alle basisscholen en het speciaal onderwijs.

VALKENSWAARD - Kinderburgemeester van Valkenswaard, Sterre Geenen, was één van de deelnemers. Zij is leerlinge van openbare basisschool ’t Smelleken. Sterre gaf vanochtend de officiële aftrap voor het examen door een vlag van Veilig Verkeer Nederland te onthullen (zie foto). Zij deed dat samen met de heren Kees Marchal, wethouder van Verkeer en Dirk Meulendijks, bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Valkenswaard.

Inhoud praktijkexamen

Tijdens het examen fietsen de deelnemers zo‘n 4,5 kilometer vanaf het begin- en eindpunt op de Markt. In de route zijn verkeerssituaties opgenomen die kenmerkend zijn voor Valkenswaard. Onderweg passeren de kinderen elf controleposten (vrijwilligers van scholen en ouders) die hun bevindingen via een tablet opslaan in de VVN Controlepost-App. Door het synchroniseren van alle digitale gegevens is snel de uitslag per school-groep-leerling bekend. De route is vooraf bekend. Zo kunnen deelnemers van tevoren met hun ouders/begeleiders oefenen en alvast vertrouwd raken met de route. Verder worden voorafgaand aan het examen de fietsen gecontroleerd om te zien of ze aan de technische eisen voldoen.

Helpt u mee aan een verkeersveilige gemeente?

De VVN-afdeling Valkenswaard is heel actief. Toch slaat ook in deze organisatie de ‘vergrijzing’ toe. Vandaar deze oproep aan alle ouders en andere inwoners die zich betrokken voelen bij verkeer en verkeersveiligheid. Vindt u het leuk om VVN als vrijwilliger te ondersteunen bij hun belangrijke en nuttige werk? Neem dan contact op met secretaris Hans Brekelmans via een mail naar: jambrekelmans@onsbrabantnet.nl of telefonisch via 040- 2015161. Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl/in-je-buurt/noord-brabant/valkenswaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden