<p>Rosa geniet door te kunnen rennen met de RaceRunner.</p>

Rosa geniet door te kunnen rennen met de RaceRunner.

(Foto: John Robbe)

RaceRunners Valkenswaard van start: ‘Het is een genot om te zien’

Afgelopen zaterdag werd de RaceRunner geintroduceerd bij Atletiek Vereniging Valkenswaard. Vijf RaceRunners in verschillende maten stonden klaar om uitgeprobeerd te worden door mensen met een lichamelijke beperking.

VALKENSWAARD - Het paralympisch atletiekonderdeel is vrij nieuw en moet kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking ook laten genieten van het sporten. Bij RaceRunning loop of ren je met een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Leverancier Rollinck uit Enschede, importeur in middelen voor revalidatie en mobiliteit waaronder ook de RaceRunners, was aanwezig om de RaceRunners voor de deelnemers op maat af te stellen.

Het is net een fiets

“Het is net een fiets, deze moet ook op ieder persoonlijk worden afgestemd”, vertelt John Robbe, voorzitter en initiatiefnemer van de RaceRunners bij AVV. “Zowel het zadel als de borststeun spelen hierbij een grote rol. Want bij sommigen moet de borststeun verder naar voren worden gezet dan bij anderen. Dit heeft te maken met de houding van de deelnemers. Bij een goed afgestelde RaceRunner kan de deelnemer ook beter lopen of harder rennen.”

Rosa heeft genoten

Ook de ouders van Rosa uit Geldrop (foto voorpagina) kwamen naar Valkenswaard om de RaceRunner uit te proberen. Zij waren getipt over dit inititatief door de oma van Rosa die in Valkenswaard woont. Voor de eerste keer ging Rosa op de RaceRunner en gelijk had ze al veel plezier. Naast het lopen in een looprek thuis, kan ze nu ook renner op de atletiekbaan. “Het is een genot om te zien hoe blij de kinderen ervan worden omdat zij kunnen lopen en rennen met de RaceRunner” aldus Robbe.

Over de RaceRunner

De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

Ook uitproberen?

Ook zaterdag 17 april kan iedereen met een lichamelijke beperking bij AVV op sportpark Den Dries de RaceRunner uitproberen, van 12.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur. AVV heeft verschillende maten klaar staan voor iedereen maar als je zeker wilt zijn dat er een RaceRunner voor jou klaar staat op de oefendag, dan kan je hem alvast reserveren door een e-mail te sturen naar secretaris@avv-atletiek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden