<p>Vincent de Bont in zijn Primera aan de Eindhovenseweg. &nbsp;Op 27 mei wordt het nieuwe pand geopend. </p>

Vincent de Bont in zijn Primera aan de Eindhovenseweg.  Op 27 mei wordt het nieuwe pand geopend.

(Foto: Jurgen van Hoof)

Probleem voor veel inwoners opgelost

Niet alleen gaat de Primera in Valkenswaard uitbreiden, ook heeft eigenaar Vincent de Bont geregeld dat er een servicepunt van de ING in het nieuwe pand komt. Vanaf 27 mei staat hij met zijn winkel klaar voor alle bezoekers.

Door Ton van Helvoort

VALKENSWAARD - In maart 2020 maakte het kabinet de eerste algemene maatregelen bekend om het coronavirus te bestrijden zoals handen wassen, in de elleboog niezen en geen handen meer schudden. Halverwege maart gaat Nederland in gedeeltelijke lockdown en sluiten onder meer de horeca, scholen en kinderopvang. En daar stond hij dan, Vincent de Bont, die op 1 maart met zijn vrouw Primera aan de Eindhovenseweg 258 hadden overgenomen. Binnen één week, op 7 maart, moesten zij hun zaak door de corona echter weer sluiten. “Je staat dan als ondernemer met nog heel veel plannen, vrijwel machteloos. Omdat we daar tevens een servicepunt voor pakketpost zijn mocht de winkel mondjesmaat open maar alleen voor het afhalen of brengen van zo’n postpakket. Het is logisch”, zegt Vincent, “dat men daar niet vrolijk van wordt. Intussen zijn de voorwaarden om open te mogen gelukkig iets verbeterd. Je loopt dan met allerlei gedachten rond hoe je de situatie weer enigszins beter kunt laten worden.”

De organisatie Primera is in 1991 opgericht en heeft inmiddels landelijk ruim 500 vestigingen. Het kernassortiment bestaat uit tijdschriften, kantoorartikelen. boeken, dagbladen, cadeaukaarten en nog diverse andere artikelen. Toen in het afgelopen jaar het plaatselijke kantoor van de ING Bank definitief werd gesloten hoorden wij dat er grote behoefte zou zijn aan een servicepunt van de ING”, vertelt Vincent. “Immers door de sluiting van deze bank hebben veel inwoners en dan vooral de ouderen problemen met geld opnemen of storten.” Vincent was best veel bezig hoe hij een bijdrage zou kunnen leveren om dat probleem op te lossen. Hij nam contact op met de ING met als resultaat dat zijn medewerkers intussen voor een aantal speciale handelingen zijn opgeleid. Toen dan ook het pand naast de huidige Primera vrij kwam was de deal snel gemaakt.

Vanaf 27 mei wordt in dat nieuwe pand dan ook een officieel servicepunt van de ING gevestigd. De geldautomaten van de ING maken dan plaats voor geldautomaten van Geldmaat. “Daarnaast krijgen wij natuurlijk ook veel meer ruimte voor ons eigen assortiment. Omdat we gelukkig veel meer vierkante meters kunnen benutten zal onze zaak ook een andere uitstraling krijgen. Zo kunnen we op het gebied van kantoorartikelen nog beter aan de vraag voldoen. Wij denken dan ook dat onze verhuizing voor Valkenswaard een goede zaak is en dat men normaal gesproken bij ons altijd met vragen over de ING terecht kan. Ook zullen er in onze winkel nieuwe artikelen bijkomen waar eerst geen plaats voor was.” Samen met het servicepunt van de ING staat Vincent vanaf 27 mei voor alle bezoekers klaar om te helpen. “En neem maar van ons aan dat die mogelijkheden best groot zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden