Foto: Fotografie Gerhard Witteveen

Bibliotheek Dommeldal organiseert webinar voor ouders ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) organiseert Bibliotheek Dommeldal een gratis webinar voor ouders: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

DOMMELEN - Woensdag 31 maart, van 20.00 tot 21.00 uur, neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens het webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Ouders hebben vragen over mediagebruik

Als ouder van een peuter of kleuter zul je gemerkt hebben dat je de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media, zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Over Denise Bontje

Denise Bontje is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties.nl, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Aanmelden

Wil je ook praktische tips krijgen om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen? Meld je dan gratis aan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Dit webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Na aanmelding krijg je een registratielink toegestuurd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden