<p>Schrijver Roxane van Iperen houdt op 4 mei in Amsterdam de literaire voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk.</p>

Schrijver Roxane van Iperen houdt op 4 mei in Amsterdam de literaire voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk.

(Foto: )

Online schrijversbezoek met Roxane van Iperen bij Literair Café Dommeldal

Na de eerdere succesvolle edities vindt er weer een online, live schrijversbezoek plaats, gehouden door Literair Café Dommeldal: op zondag 7 maart met Roxane van Iperen.

REGIO - Dit schrijversbezoek is een live webinar, dat je dus thuis vanachter je laptop kunt volgen. Op zondagmiddag 7 maart, van 14.00 tot 15.00 uur, geeft Roxane van Iperen een lezing. Na een korte pauze is er van 15.15 tot 16.00 uur uitgebreid de gelegenheid om via de chatfunctie van het webinarprogramma vragen te stellen aan de schrijver, die direct beantwoord worden.

Roxane van Iperen is jurist en schrijver. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, De Correspondent, Follow The Money, Het Parool en De Morgen, over onderwerpen gerelateerd aan macht, de verhouding tussen publiek en privaat, en het effect van globalisering op de samenleving. In 2016 was ze, tijdens de Olympische Spelen in dat land, gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.

Eind 2018 verscheen ‘t Hooge Nest, het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in ‘t Gooi en het onvermijdelijke verraad. Roxane geeft lezingen over verschillende onderwerpen. Sinds het verschijnen van ‘t Hooge Nest wordt zij veel gevraagd voor lezingen of interviews over de periode van de Duitse bezetting, de rol van Nederland daarin, en het ongelofelijke verhaal van de twee joodse verzetszussen.

Schrijver Roxane van Iperen houdt op 4 mei in Amsterdam de literaire voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk, die voorafgaat aan de plechtigheid op de Dam. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft haar gevraagd, nadat schrijver Abdelkader Benali zich had teruggetrokken als spreker. Die deed dat na ophef over uitlatingen over Joden in 2006. De 4 mei-voordracht wordt sinds 1992 gehouden. De eerste die dat deed, was Harry Mulisch. Vorig jaar hield Arnon Grunberg de lezing.

Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Het webinar is gratis te volgen voor de leden van het Literair Café Dommeldal, maar wel na aanmelding. Niet-leden die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen 10 euro (jongeren tot 18 jaar: 2,50 euro) en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link. Het publiek ontvangt na het aanmelden op de bovenstaande website, voorafgaand aan het live schrijversbezoek een e-mail waarmee men kan inloggen. Vervolgens kan het publiek meekijken en vragen stellen.

Meer berichten