Foto: Jurgen van Hoof (archief)

Striepersgat maakt nieuw carnavalsthema bekend

De werkgroep Communicatie van de vereniging Striepersgats Openbaar Carnaval i.o. heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2021-2022 bekend gemaakt: ‘Efkes kèke’.

VALKENSWAARD - Volgens een woordvoerder is hiervoor is gekozen, omdat – nadat het coronavirus hopelijk is overwonnen en we dus weer gewoon carnaval kunnen vieren – het nog maar de vraag is hoe het gaat worden. Weer massaal de kroeg in? Weer feesten en hossen in de feesttent? Weer terug op straat? Weer… tja alles wat we eerst zo normaal vonden...

Dus ‘Efkes kèke’ in de betekenis van ‘even binnenlopen’, ‘even afwachten’, ‘even kijken of het wat is’, ‘even luisteren’ of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Kiezen we straks in Striepersgat weer op traditionele wijze een nieuwe Prins? Is er een Prinsen- en Vorstenzitting? Gaat het Groot Striepersgats Liedjesfestival nog door in de huidige vorm? En het Brabants kampioenschap tonpraoten? Kunnen we straks weer naar Het Dikste Feest, de Carnavalsmis en de Prinsenrecepties? En gaan we nog wagens bouwen voor de Striepersgatse optocht? Of doen we het allemaal anders?

Maar ook ‘Efkes kèke’, omdat Striepersgat met een nieuwe organisatie een nieuwe weg is ingeslagen. Op korte termijn is het de bedoeling dat de Stichting Carnavalsviering Striepersgat en de Striepersgatse Carnavalsfederatie opgaan in één nieuwe vereniging: Striepersgats Openbaar Carnaval (SOC). Een tijdelijk bestuur, onder leiding van voorzitter Liesbeth van den Oever, is momenteel bezig om deze transitie te realiseren. Leidende waarden binnen de nieuwe vereniging zijn samengevat in het woord TRIO: Transparant, Respect naar het heden en verleden, Innovatief en Openbaar voor iedereen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden