Foto:

Werkzaamheden westzijde Markt kunnen nu echt van start

In de week van 22 februari aanstaande starten de werkzaamheden op de Markt in Valkenswaard. Daarmee kan er dus echt worden begonnen met de nieuwe uitstraling en functie van de Eindhovenseweg. Met meer groen en vooral meer plek voor fietsers en voetgangers (en minder voor auto’s). 

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden half januari starten. Maar doordat de aanbesteding meer nauwkeurigheid verlangde, werd bewust gekozen voor een uitstel. “Alle vragen zijn nu beantwoord”, aldus Theo Geldens (projectwethouder Masterplan Centrum). “Daarmee hebben we duidelijkheid en voorkomen we eventuele problemen – en dus vertraging – later in het proces. We kunnen nu echt van start.”

Terrasseizoen

In de week van 22 februari starten de eerste, voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van proefsleuven. Het ‘echte’ werk start op 1 maart. Vanaf dat moment wordt de Markt ook afgesloten tussen de kruising met de Waalreseweg/Leenderweg tot aan de Nicolaaskerk. De verbinding voor de kerk richting Peperstraat en Maastrichterweg blijft open. “We starten aan de zijde van de horeca zodat het werk daar zo snel mogelijk gereed is. Op die manier staan we een eventuele opening van de terrassen niet in de weg”, aldus wethouder Geldens.

Omleidingen

Vanwege de afsluiting vanaf 1 maart wordt het doorgaand verkeer door Valkenswaard omgeleid. Ook de bushalte op de Markt vervalt tijdelijk. De weekmarkt wijkt gedurende de werkzaamheden uit naar het Carillonplein. Voor de routes van de lijndiensten en de bushaltes geldt altijd het advies om www.ov9292.nl te raadplegen voor de meest actuele situatie. Een overzicht van de omleidingen vindt u op www.valkenswaard.nl/masterplan onder ‘Actueel’.

Op weg naar een nieuw centrum

De aanpak van de westzijde van de Markt, zoals de fase officieel heet, is een belangrijk onderdeel van de ingrijpende aanpak van het Valkenswaardse centrum. Kees Marchal (wethouder verkeer en mobiliteit): “De aanpak van de Eindhovenseweg staat al zo lang op de verlanglijst van bijna iedere Valkenswaardenaar. De weg – waarvan het asfalt plaats maakt voor klinkerbestrating – wordt van de fietsers en voetgangers en de auto wordt gast. En dat is cruciaal op weg naar ons nieuwe en aantrekkelijke centrum. Met de aanpak van de weg op de Markt, wordt voor het eerst het toekomstige beeld van ons centrum zichtbaar. Ik ben blij dat het werk nu écht kan starten.”

Meer informatie over de plannen in het Valkenswaardse centrum: www.valkenswaard.nl/masterplan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden