<p>&nbsp;Jan en Corry van Lierop-Brans, al zestig jaar een gelukkig echtpaar. Foto: Jurgen van Hoof</p>

 Jan en Corry van Lierop-Brans, al zestig jaar een gelukkig echtpaar. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Waar is de tijd gebleven?

Ze ogen nog fit en waren op 26 januari zestig jaar getrouwd: Jan en Corry van Lierop-Brans. Zoals veel stelletjes uit die jaren vijftig hebben ook zij elkaar ontmoet bij het dansen in zaal Lavrijssen. Jan kwam daar vaker om een kaartje te leggen. Corry woonde in die tijd nog in Eindhoven.

Valkenswaard - Dat was voor haar geen probleem want ook toen was er al een goede busverbinding. Na een verkering van vijf jaar werd er op 26 januari 1961 in Eindhoven op het gemeentehuis getrouwd. Vooruitkijkend op de toekomst en ook toen al op de woningnood hadden ze al eerder in Valkenswaard een huis gekocht.

Valkenswaard

Het zou nog tot eind september 1961 duren voordat zij hun woning in Valkenswaard konden betrekken. Op 26 september 1961 trouwden Corry en Jan dan ook voor de kerk. Er werden een zoon en een dochter geboren, die later op hun beurt weer voor vijf kleinkinderen zorgden. Twee meisjes en drie jongens maakten na een aantal jaren de familie compleet.

"We hebben altijd een nauwe band met onze kinderen en kleinkinderen gehad", zegt Corry. "Tot op de dag van vandaag doet onze dochter voor ons een deel van de boodschappen en houdt ze de administratie bij."

Jan is een echte Valkenswaardenaar, die als aardappelboer van de Waalreseweg vrijwel iedereen in Valkenswaard kent. Hij was een graag geziene gast bij diverse verenigingen en was daarvoor altijd actief bezig. "Ik heb tot mijn zestig jaar best hard gewerkt", zegt Jan, "en ben Valkenswaard altijd trouw gebleven. Ik ben nu 85 en Corry 84 jaar. Zoals vrijwel bij iedereen van die leeftijd beginnen de pijntjes en probleempjes bij ons ook te komen. We klagen echter beslist niet en kijken met veel voldoening terug op de afgelopen jaren."

Reizen

"We maakten met ons gezin mooie reizen, zoals naar Frankrijk en andere landen, en gingen in de winter heerlijk skiën." Om toch fit te blijven heeft zowel Corry als Jan ook lang badminton gespeeld. Daarnaast gingen ze samen veel zwemmen en werd er gefietst. Allemaal om de conditie enigszins op peil te houden. "Natuurlijk is het nu allemaal wat moeilijker, mede door de corona. Normaal gesproken zouden we ons 60-jarig huwelijksfeest met de familie gevierd hebben maar dat is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Toch jammer", zegt Jan, "zoiets hebben zelfs wij in de afgelopen zestig jaar niet eerder meegemaakt."

Vol enthousiasme vervolgt hij: "Maar ja, je kunt daarover mopperen maar dat lost niets op. We wonen hier fijn en zullen die dagen best goed doorkomen. En als het niet anders kan wachten we maar op 26 januari 2031. Dan zijn we immers zeventig jaar getrouwd, en als het aan Corry en aan mij ligt gaan we dat ook halen."

Ton van Helvoort

'Als het ons ons ligt gaan we 2031 ook halen'

Meer berichten