Jessy niet alleen mooi, maar ook leuk


<p>Jessy van Gompel: &#39;Het gaat om het totaalplaatje, niet alleen of je er mooi uitziet.&#39; Foto: Jurgen van Hoof</p>

Jessy van Gompel: 'Het gaat om het totaalplaatje, niet alleen of je er mooi uitziet.' Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Jessy niet alleen mooi, maar ook leuk

'Hi, ik ben Jessy. Vorig jaar maart ben ik als finaliste gekozen voor een missverkiezing: Miss Beauty of Noord-Brabant. Eén van de opdrachten hiervan is om in de media te komen. Aangezien ik een echte Valkenswaardse ben, leek het me onwijs leuk om jullie hiervoor te benaderen! In deze rare tijd toch een keertje wat ander en leuk nieuws. Zouden jullie hier misschien aan willen meewerken?' Natuurlijk willen wij dat! Een interview dus met de 20-jarige Jessy van Gompel.

VALKENSWAARD - Er zijn heel heel missverkiezingen, geeft Jessy toe. Maar deze is toch weer anders. "In 2018 en 2019 heb ik de kans gekregen om bij de finale van Miss Beauty of the Netherlands als kapster de haren te mogen doen van de missen. Ik vond het geweldig om te zien hoe krachtig deze meiden waren en hoe ze genoten van dit traject. Ik heb een aantal meiden vragen kunnen stellen over het traject en ik werd steeds enthousiaster. Deze missverkiezing was meer dan alleen maar mooi zijn. Het was het totaalplaatje: het delen van je verhaal, het inspireren van anderen en jezelf inzetten voor een goed doel. Deze meiden waren geen concurrenten, maar vriendinnen van elkaar. Het waren stuk voor stuk sterke powervrouwen. Met hetzelfde doel. En toen besloot ik: dit wil ik ook!"

Jessy is - na de scheiding van haar ouders - alleen opgegroeid met haar moeder. "Dit was niet altijd even gemakkelijk. Ook financieel waren er tegenslagen. Wij hadden het geluk dat we veel steun kregen van mijn opa en oma, maar er zijn ook heel veel kinderen die dit niet hebben. Vandaar dat ik me met de andere deelneemsters aan de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing inzet voor de LINDA foundation. Want ook in Nederland is er veel armoede. Er zijn jammer genoeg nogal wat kinderen - vaak met een alleenstaande vader of moeder - die de hulp nodig hebben van de voedselbank, die nooit een verjaardagscadeautje krijgen en niet op schoolreisje kunnen. Gewoonweg, omdat er niet genoeg geld is. Ik zet me dan ook graag in, om deze mensen een handje te helpen."

De Valkenswaardse doet mee in de categorie Miss Intercontinental. "Er zijn geen eisen aan lengte of kledingmaat. In principe kan elk meisje mee doen. Je moet vooral enthousiast zijn. Als je mooi bent, maar ze vinden je arrogant, maak je weinig kans. Als je eenmaal bent uitgekozen, volg je een heel traject. Van catwalk tot bootcamp en van social media tot fotoshoot. Normaal duurt zo'n traject zes weken; nu - door corona - bijna een jaar. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar geld ingezameld, onder meer via een lege flessenactie en een loterij. Ik heb nu bijna 500 euro opgehaald."

Er kan nog worden gestemd. Wil je Jessy steunen, sms dan 'Poll Noordbrabant Jessy' naar 3010. Let wel: een sms kost 1,10 euro. Je stem telt pas als je een bericht hebt terug ontvangen. Jessy: "Om extra kans te maken op de titel, heb ik zo veel mogelijk stemmen nodig. Dit telt namelijk voor twintig procent mee in de totale einduitslag. De finale is op 28 maart. Noodgedwongen via Facebook."

Willem-Jan Schampers

Valkenswaardse miss zamelt geld in voor linda foundation

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden