Al vijftig jaar elke dag een feest


<p>De grootste passie van beiden is reizen. Met de auto trokken ze door vijfenveertig staten van de USA.</p>

De grootste passie van beiden is reizen. Met de auto trokken ze door vijfenveertig staten van de USA.

(Foto: )

Al vijftig jaar elke dag een feest

Frans en Thea Mevissen-Geevers zijn op 3 februari precies vijftig jaar met elkaar getrouwd. Het paar kreeg twee kinderen en woont inmiddels gelukkig in Valkenswaard. Vanwege corona wordt het gouden huwelijk niet al te groots gevierd, maar dat mag de pret niet drukken. Het 40-jarige jubileum werd tien jaar geleden echter nog een groot feest.

Valkenswaard - Met een bus vol familie en vrienden naar Duitsland. Thea en Frans zijn er een hele tijd mee bezig geweest en hebben een gevarieerd programma in elkaar gestoken. Ook de pastoor van Winterberg werd benaderd, beide dochters willen graag met hun ontroerende sopraanstemmen de heilige Mis opluisteren.

Zo verliep het tien jaar geleden. Onder het motto: “Je weet maar nooit hoe het in 2021 is”, besloten ze hun 40-jarig huwelijk uitgebreid te vieren. Al kijkend naar de plaatjes van toen genieten ze nog na van dit feest. Thea verrassend in haar goed bewaarde trouwjurk, het bracht een traantje teweeg bij manlief. Vervolgens komen er ook andere fotoalbums met kostbare momenten tevoorschijn.

Blauwe engel

Zoals hun eerste ontmoeting in de “blauwe engel”. Deze met twee vleugels beschilderde trein reed in de jaren zestig op het traject van het miljoenenlijntje. De aanlegkosten daarvan bedroegen meer dan één miljoen gulden per kilometer. Bij slecht weer bleef de fiets in de schuur en bracht deze diesel hem naar de Hogere Burgerschool (HBS) en haar naar de Middelbare meisjesschool (MMS). Met bewondering kijkt Thea hoe Frans in de wachtkamer van het station zijn boeken doorbladert. Voorafgaand aan het ritje van Schaesberg naar Kerkrade zag hij voor het eerst zijn lesstof. Door zijn uitbundige lach en luide stem trok hij alle aandacht naar zich toe. Dat is altijd zo gebleven.

Ook de try-out periode passeert de revue. Daarin bewandelde ieder een eigen pad, hij ging bij de aan-en afvoertroepen en zij naar de kweekschool (PABO) in Eindhoven. De band werd daarna hechter en op 3 februari 1971 gaven ze elkaar het ja-woord, gevolgd door de kerkelijke inzegening op de 13e. Ongeluk heeft deze datum hen niet gebracht, wellicht omdat ze elkaar niet in de weggelopen hebben.

Uit foto’s blijkt dat beiden tijdens de langdurige echtvereniging op hun ingeslagen weg bleven. Hij als oprichter en directeur van Geevers auto parts, een groothandel met vestigingen in binnen-en buitenland en zij als docent luchtvaart en toerisme aan het HBO en MBO. Beide dochters volgden de richting van hun ouders. Zo koos de jongste na de Hoge Hotelschool voor de auto onderdelenwereld van Geevers en de oudste, na haar studie econometrie, voor een directeurschap bij de Haagse Hogeschool.

Trots bekijken ze de kiekjes van de vijf kleinkinderen waaronder de tweeling. Ze constateren dat hun leven anders is geworden. Vroeg opstaan, plannen en regelen behoren tot het verleden, nu tellen de verantwoordelijkheden van een oppas oma- en opa.

Ook wat betreft hun hobby’s zijn er veranderingen. De twee- en vierhonderd meter hardlopen maakten plaats voor recreatief wandelen en volleybal spelen werd vooral kijken. Frans praat met enthousiasme over de tijd van weleer, steeds beginnend met de zin: "Ik vergeet nooit meer." Ondertussen kijkt Thea naar het plaatje waarop zij haar cultureel radioprogramma presenteert en ook naar de foto waar zij kunstenaars interviewt tijdens Salon op zondag in Landgraaf. Het brede scala aan vrijetijdsbestedingen is afgeslankt. Zo zijn klassiek ballet, toneel spelen en regisseren verleden tijd. Een afdaling op de lange latten maakt ze nog steeds maar dan onder toeziend oog van haar bezorgde schoonzonen.

USA

De grootste passie van beiden is reizen. Met de auto trokken ze door vijfenveertig staten van de USA. Bang voor aanrijdingen was Frans niet. De nummers van de auto- onderdelen zitten immers nog steeds in zijn hoofd en met zijn vrolijke lach wuift hij alle problemen weg. Feestvieren is er op dit moment voor het gelukkige paar niet bij. Hoewel ze nooit iets hebben uitgesteld, zal het nu noodgedwongen door Corona moeten. “Zodra het enigszins mogelijk is, maken we een mooie reis samen met de kinderen en kleinkinderen want je weet maar nooit hoe het in 2031 is.”

'Zodra het mogelijk is, maken we een mooie reis'

Redactie

'Je weet maar nooit hoe het in het jaar 2021 is'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden