Van Steensel op lijst Code Oranje


<p>Peter van Steensel, de fractievoorzitter van Valkenswaard Lokaal. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Peter van Steensel, de fractievoorzitter van Valkenswaard Lokaal. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Van Steensel op lijst Code Oranje

Peter van Steensel, fractievoorzitter van Valkenswaard Lokaal, had aanvankelijk niet de ambitie om in de politiek te gaan. Mede op aandringen van zijn schoonvader Piet Geldens ging hij nu ruim tien jaar geleden toch overstag.

Valkenswaard - "Ik heb er echt nooit één seconde spijt van gehad", zegt Van Steensel daar nu over. "Ondanks het feit dat men als fractievoorzitter soms wel erg veel hobbels moet overwinnen. Het kost natuurlijk best veel energie, maar de resultaten kunnen dat allemaal waard zijn. Toch denk ik dat er een tijd komt dat een lokale politieke partij zich ook kan vinden in een landelijke partij. Ik ben dan ook van mening dat het een gemis is voor lokale partijen dat men nu geen directe stem in de Haagse politiek heeft. Uiteindelijk wordt immers daar beslist hoe er in ons land geregeerd wordt. Na enkele overwegingen hebben we dan ook besloten dat onze slogan 'Met elkaar, Voor elkaar' nu ook landelijk wordt uitgerold."

De partij van Van Steensel steunt zodoende de beweging van Richard de Mos, die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. "Als lokale partij herkennen wij ons in deze nieuwe landelijke beweging. De basis is dat er weer mét mensen gesproken wordt in plaats van over diezelfde mensen. Het is voor het eerst in de landelijke politiek dat er een partij is die de steun wil en kan zijn voor lokale partijen met behoud van volledige zelfstandigheid en identiteit. Dat is ook de reden dat ik namens onze partij kandidaat ben op de kieslijst van Code Oranje. Daarmee wil ik bereiken dat de stem van de inwoners uit Valkenswaard ook hoorbaar wordt in Den Haag."

"Wellicht zullen een aantal inwoners van onze gemeente zich afvragen waarom ik als Valkenswaard Lokaal deze stap heb gezet. Bedenk dan dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (NVG) stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekortkomen. Dat ontstaat onder meer omdat er landelijk beknibbeld wordt op jeugd en ouderenzorg. Er is een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Om de door de overheid veroorzaakte tekorten te ledigen verhogen veel gemeenten vaak noodgedwongen de lokale lasten. Hoe mooi zou het zijn om als Valkenswaard Lokaal - samen met andere lokale partijen - ervoor te zorgen dat het Rijk het voorzieningsniveau ook in onze gemeente weer op peil brengt?"

Overigens is het doel van de VNG uiteindelijk ook om de lokale overheid te versterken zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Van Steensel zegt: "Natuurlijk blijf ik me met hart en ziel inzetten voor mijn partij Valkenswaard Lokaal. Daar zal niets aan veranderen, ook al sta ik dan bij de komende landelijke verkiezingen op de districtskieslijst van Code Oranje. Het zou toch een goede zaak zijn als een gemeente als Valkenswaard ook een directe stem zou hebben in Den Haag? En juist daarom heb ik me kandidaat gesteld zonder mijn werk als fractievoorzitter van Valkenswaard Lokaal ook maar één seconde tekort te doen."

Ton van Helvoort

'Als lokale partij herkennen wij ons in deze beweging'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden