Cameratoezicht op bedrijventerrein


<p>Wethouder Theo Geldens wijst op een camera. Bestuurslid Eddy Kiggen is ook blij. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Wethouder Theo Geldens wijst op een camera. Bestuurslid Eddy Kiggen is ook blij. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Cameratoezicht op bedrijventerrein

Een bedrijventerrein, bedrijvenpark of handelspark, bedoeld voor de vestiging van commerciële bedrijven, wordt in de donkere uren regelmatig als onveilig ervaren. Dat geldt ongetwijfeld ook voor het bedrijventerrein Schaapsloop 1 en 2 in Valkenswaard. Daarom is er sinds kort voor cameratoezicht gezorgd.

Valkenswaard - Door zijn forse uitgebreidheid was het terrein vooral in de avond en nacht tot voor kort niet eenvoudig om op veiligheid te controleren. Ton Rooijakkers, secretaris van de Coöperatie Bedrijvenparken Valkenswaard is dan ook gelukkig dat sinds kort een zéér effectief cameratoezicht op dit bedrijvenpark is gerealiseerd.

Gezamenlijk doel

Het is een gezamenlijk initiatief van de ondernemers op de Schaapsloop 1 en 2. "Er is best een lange voorbereiding aan de uitvoering voorafgegaan. Dat is overigens logisch", zegt Rooijakkers, "want het gaat toch om veel bedrijven met allemaal hetzelfde doel: meer veiligheid op het industrieterrein."

Hij vervolgt: "Met bewakingscamera's, de inzet van mobiele surveillanten en live observatie in de nacht en op donkere dagen zijn we ervan overtuigd dat we het risico op inbraak, vandalisme of brandstichting flink kunnen beperken. Helemaal uitsluiten zou mooi zijn, maar is niet reëel. Vergeet niet dat mensen die echt kwaad willen doen er altijd zullen blijven. Van de andere kant geeft het de ondernemers die zich bij deze beveiliging hebben aangesloten ongetwijfeld meer rust."

De beveiliging kwam tot stand in samenwerking met de gemeente, politie en de brandweer. Het is alweer vijf jaar geleden dat de Coöperatie Bedrijvenparken Valkenswaard werd opgericht. Het doel is het behartigen van de belangen van haar leden. Zo werd in juni 2016 het glasvezelnetwerk opgeleverd en in bedrijf gesteld. Met dit moderne en hoogwaardige netwerk kunnen de ondernemers op de Schaapsloop 1 en 2 beschikken over een eigen glasvezelaansluiting in het pand.

Vanaf het moment van realisatie zijn ruim tachtig bedrijven lid geworden van de Coöperatie. "Valkenswaard kan trots zijn op zijn bedrijvenpark. Het biedt werkgelegenheid aan een groot aantal mensen, onder wie veel inwoners van de gemeente Valkenswaard. Dat is ongetwijfeld mede één van de redenen dat de gemeente voor het hele project een subsidie heeft verleend. Het bedrijfsleven is immers van groot belang voor de gemeente en omgekeerd. Bedrijven scheppen banen en zorgen mede voor een levendige woongemeente. Juist in deze tijd van de corona hebben veel ondernemers het moeilijk waardoor de werkgelegenheid onder druk kan komen staan. Narigheid zoals inbraken of vernielingen in bedrijfspanden kan vaak de druppel zij die de emmer doet overlopen. Het is dan ook een goede zaak dat die kans op inbraken of vernielingen dankzij die nieuwe camerabewaking voor een belangrijk gedeelte kan worden voorkomen."

Ton van Helvoort

'Valkenswaard kan trots zijn op bedrijvenpark'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden