Dj's draaien voor fakkeltocht V'Waard


Saamhorigheid en gezelligheid vormen de basis van de traditionele Valkenswaardse fakkeltocht. Foto: Petra Visser
Saamhorigheid en gezelligheid vormen de basis van de traditionele Valkenswaardse fakkeltocht. Foto: Petra Visser (Foto: Petra Visser)

Dj's draaien voor fakkeltocht V'Waard

Vanwege corona kan de traditionele Valkenswaardse fakkeltocht dit jaar geen doorgang vinden. De organisatie zit echter niet bij de pakken neer en heeft een alternatieve versie bedacht. Met een marathonuitzending op Centrum Radio, een crowfundingactie voor een bijzonder goed doel en een sfeervolle livestream vanuit de tuin van de Sigarenfabriek. Komende donderdag.

VALKENSWAARD - Het gevoel van hoop en verbinding, dat altijd onderdeel van de avond is, wil de organisatie ook nu met Valkenswaard delen. De dag voor kerst staat in het teken van licht. Als metafoor voor betere tijden, maar ook voor de lichtpunten uit 2020. Want die zijn er natuurlijk ook! Het programma start ’s ochtends om 09.00 uur op Centrum Radio. De hele dag verzorgen Valkenswaardse dj’s interactieve programma’s.

Indy van Lieshout is een van hen: "We willen mensen met elkaar verbinden, positieve verhalen vertellen en hebben een inzamelingsactie. Je kunt voor een donatie naar keuze verzoeknummers aanvragen: welk nummer hielp jou door 2020 heen? Maar verder hebben we de vrije hand. We nemen allemaal ons eigen verhaal mee. Marton Wolterink en Jaap Schats behandelen het thema horeca, Riks Werts de cultuur ('Voor elke donatie van 5 euro houdt hij twee nummers zijn mond!'), Erik Metten en Jan Toonders 'Accent op ieders talent', Nick Staals de jeugd en Ted van Hout en ik jongeren. In het laatste blok vertelt Jan van Poppel namens de Fakkeltocht over ontmoetingen."

Indy vertelt over het blok 'Jongeren': "We hebben een soort prijsvraag, waarbij een 'vogelbekdierhuisje' is te winnen en we interviewen Michiel Wetzer. Lekker interactief." Na ruim tien uur radio wordt overgeschakeld naar de tuin van de Sigarenfabriek. Indy: "Daar wordt afgesloten met onder meer live-muziek, de Ode en een licht-estafette door Valkenswaard. Dit gebeurt via een livestream. Zo is iedereen veilig in zijn eigen omgeving en komen we toch samen, ieder met zijn eigen licht in de donkere nacht."

Dit jaar is een crowdfunding aan het evenement gekoppeld om geld in te zamelen voor een zogeheten duofiets. Er zijn heel wat mensen die er graag op uit zouden gaan, maar niet zelfstandig kunnen fietsen. Al die mensen kunnen wel naar buiten als ze een maatje hebben én een duofiets. "Een duofiets is een kostbare investering en daarom sparen we voor een collectieve duofiets", zegt Indy, "eigendom van de gemeenschap, te leen voor iedereen die een ander een fijn dagje (of uurtje) samen fietsen wil schenken. Via diverse acties, zoals het kopen van een lichtpakket met soep en fakkel en het aanvragen van verzoeknummers tegen betaling, zamelen we geld in."

Programma: tussen 09.00 en 20.00 uur: live radiomarathon op Centrum Radio. Vanaf 19.30 uur: live-stream, met korte liveoptredens, 'Ode aan het licht' en samen ontsteken van licht. Afsluitend: optreden van de O Dennenboom Band.

Meer info: www.facebook.com/events/234534378289687..


Willem-Jan Schampers

'Voor elke donatie van 5 euro is Riks twee nummers stil!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden