Toekomst vol vertrouwen tegemoet


<p>Maarten Meulepas, de nieuwe directeur van Woningbelang. Foto: Vincent van den Hoogen.</p>

Maarten Meulepas, de nieuwe directeur van Woningbelang. Foto: Vincent van den Hoogen.

(Foto: Vincent van den Hoogen)

Toekomst vol vertrouwen tegemoet

Sinds 1 juli is Maarten Meulepas directeur-bestuurder van Woningbelang. Hij volgde Rob Möhlmann op, die na 35 jaar met pensioen ging. Meulepas werkt al sinds 2005 bij Woningbelang. Een gesprek aan het einde van een vreemd jaar.

Valkenswaard - De laatste jaren gaf Meulepas leiding aan de afdeling Vastgoed. "Het is een mooie uitdaging", zegt Meulepas, "om het stokje over te nemen van iemand die dat ruim dertig jaar met veel inzet en succes heeft gedaan. Bij zijn afscheid zei Rob nadrukkelijk tegen mij: zorg dat de sociale huur niet verkwanseld wordt. Dat heb ik goed in mijn oren geknoopt." Woningbelang is actief in Valkenswaard en Bergeijk en heeft in die gemeenten bij elkaar bijna 4000 huurwoningen en maatschappelijk vastgoed, zoals gezondheidscentra en zorgwoningen. Meulepas: "We staan voor grote vraagstukken. Zoals zorgen voor voldoende betaalbare woningen in ons werkgebied en onze woningen tegelijkertijd goed onderhouden en verduurzamen. En samen met onze partners moeten we ook blijven werken aan de leefbaarheid in de wijken."

"Natuurlijk", vervolgt hij, "kunnen wij ons streven als betaalbare huisvesting en levensvatbare wijken niet alleen realiseren. Daarbij is de steun nodig van politiek en gemeente. Overigens hebben wij zelf een uitstekend team dat zich elke dag inzet om onze huurders zo nodig te helpen en te ondersteunen. Vergeet niet dat Woningbelang al ruim honderd jaar actief is." Het werd opgericht in 1919. Al die jaren is het een vereniging geweest. In 2018 kwam er een einde aan de verenigingsvorm en werd het voortaan Woningstichting Woningbelang. "Om te voorkomen dat we bedrijfsblind worden laten we het bedrijf in het kader van de kwaliteitsbewaking door een externe visitatiecommissie en door de Autoriteit Wonen inspecteren. "Natuurlijk is er nog ontzettend veel te doen. Zo moeten we blijvend inspelen op een forse toename van ouderen die onder meer om levensloopbestendige woonruimte vraagt. En het huisvesten van starters, die nog steeds te lang op hun eerste woning moeten wachten."

"In mijn eerste half jaar als directeur heb ik ervaren dat Woningbelang voor onze gemeente ontzettend belangrijk is. We zijn dan ook klaar voor de toekomst en kijken gezamenlijk naar de vraagstukken die er in ons werkgebied liggen. Met de inzet van alle medewerkers gaat ook Woningbelang de coronacrisis overwinnen."

Klaar voor de toekomst

'Wij hebben een uitstekend team dat zich elke dag inzet om huurders te helpen'

Ton van Helvoort

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden