Valkenswaards bedrijf deelt samen met YouTubers uit in zorginstellingen


<p>Nynke Asbroek en Maartje Harms beheren samen de sociaal-accounts @zaressa_official. Foto ter illustratie.</p>

Nynke Asbroek en Maartje Harms beheren samen de sociaal-accounts @zaressa_official. Foto ter illustratie.

(Foto: )

Valkenswaards bedrijf deelt samen met YouTubers uit in zorginstellingen

De Valkenswaardse start-up Calmzy doneert in samenwerking met YouTubers Nynke Asbroek en Maartje Harms in december honderd verzwaringsdekens aan het goede doel. Op 19 december trekt het bedrijf samen met het duo van het YouTube-kanaal Zaressa van Hengelo naar Amersfoort om verschillende zorginstellingen blij te maken met deze verzwaarde dekens.

Valkenswaard - Verzwaringsdekens zijn aan een regelrechte opmars bezig. Niet gek, denkt het bedrijf, aangezien steeds meer mensen de voordelen van deze dekens zien. Deze dekbedden van 2,3 tot 10 kilogram kunnen kinderen en volwassenen – door de Diepe Druk Stimulatie – helpen bij diverse slaapproblemen. Maar ook mensen met bijvoorbeeld ADHD, psychische klachten of autisme. Calmzy-eigenaar Jurgen Buuts is ervaringsdeskundige. "Slapen is voor mij, vanwege mijn ADHD, lang een dingetje geweest”, vertelt hij. "Ik heb al veel pogingen gedaan om mijn slaap te verbeteren: van medicijnen tot therapieën. Het hielp niet. Tot ik iets las over een verzwaringsdeken en er eentje kocht. Ik heb nooit meer hetzelfde geslapen. En het idee voor Calmzy was ook geboren.” Jaarlijks komen er bij Calmzy dekens terecht met defecten uit de fabriek of retour van klanten. En die kunnen ze niet meer verkopen. "Weggooien is zonde en slecht voor het milieu”, legt Kyra Hendrix, co-founder van Calmzy, uit. "Deze dekens zijn nog prima te gebruiken en met deze actie maken we andere mensen blij. Mensen die een goede nachtrust ontzettend hard nodig hebben. Daarnaast kunnen wij een tweede leven geven aan onze onverkoopbare verzwaringsdekens. Zo houden we minder afval over; een win-winsituatie.”

Nynke Asbroek en Maartje Harms beheren samen de sociaal-accounts @zaressa_official. Het tweetal heeft een totaalbereik van 85.000 personen, op onder andere YouTube, Instagram en Tiktok. Nynke weet als geen ander wat voor positieve effecten de verzwaringsdekens hebben. "Ik heb er een vanwege mijn nachtmerries en trauma aangeschaft”, vertelt Nynke, die in het voorjaar van 2019 werd opgenomen in een kliniek vanwege haar angstklachten. "En ik kan niet meer zonder. Ik slaap beter en kom weer sneller tot rust na overprikkeling.”

De tour op 19 december gaat langs diverse zorginstellingen - ouderenzorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg - op de route van Hengelo naar Amersfoort. De rit wordt afgesloten in Amersfoort, waar een meet and greet - geheel coronaproof - met fans van Zaressa volgt. Ook is er nog een winactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden