Nellie en Henk zestig jaar getrouwd


<p>Henk en Nellie zijn ook na 60 jaar nog gelukkig met elkaar. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Henk en Nellie zijn ook na 60 jaar nog gelukkig met elkaar. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Nellie en Henk zestig jaar getrouwd

Twee gezellige mensen, Henk en Nellie van der Weijden-De Brouwer, vertellen over hun jeugd en over hun huwelijk van nu zestig jaar geleden. Henk, nu 84, is geboren in Waalre. Zo ongeveer op de plaats waar het inmiddels verdwenen frietkot heeft gestaan. Nellie, nu 85, werd geboren in Veldhoven. Nu zijn ze gelukkig in Valkenswaard.

Valkenswaard - Nellie was het vierde kind in de familie van tien. Ze woonde op een boerderij. Na een verkeringstijd van zes jaar trouwden ze op 2 december 1960 voor de wet op het gemeentehuis in Veldhoven. Ze gingen tijdelijk inwonen bij een schoonzus. In dat jaar had Nederland 11,4 miljoen inwoners. Het kerkelijk huwelijk werd op 20 mei 1961 gesloten in de Lambertuskerk in Meerveldhoven, de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw ter Eik. Zoals veel anderen hadden Henk en Nellie elkaar leren kennen bij het dansen, in Oud Veldhoven. Na die eerste ontmoeting werd afgesproken om de komende zondag in Zeelst te gaan dansen in 't Witven. Tot groot genoegen van Henk hield Nellie zich aan de afspraak en de eerste stap naar een langdurige verkering was gezet.

Naast Nellie had Henk nog een grote liefde: muziek. Hij speelde diverse instrumenten, waaronder de saxofoon. Hij trad regelmatig op met een orkestje en dat bracht best wat op. In plaats van het uit te geven spaarde hij elk bedrag. Daar zou hij dan ook later veel plezier van hebben. Na hun kerkelijk huwelijk woonde het jonge stel nog een poosje bij de familie omdat hun huis nog niet was afgebouwd. Het stond in de Judocus Smitsstraat. "Dat bouwen duurde extra lang omdat er niet voldoende stenen waren. Toen het dan uiteindelijk kon worden opgeleverd had het huis twee verschillende kleuren steen." Inmiddels was er een zoon geboren en kwamen er twee kleinkinderen. "We hebben best een mooie tijd gehad", zegt Henk. "Met vakanties gingen we kamperen in Spanje en Duitsland. Onze zoon heeft daar ongetwijfeld ook iets van meegekregen want hij is nu bij de verkenners. En dat hebben we allemaal toch wel te danken aan het dansen", zegt hij met een lach. "Ik speelde toen nog regelmatig in een orkestje bij Lavrijssen en bij Tineske Adelaars in Geldrop. Het was in de tijd van de Heikrekels en er werd elk weekend volop gedanst." Nellie knikt, om aan te geven dat ze het daarmee helemaal eens is. "Ik was altijd thuis, want daar moest gepoetst en gekookt worden. Ook toen al had ik veel plezier in puzzelen en dat doe ik nog steeds elke dag", zegt ze. Daarnaast was het haar taak om te zorgen dat de saxofoon van Henk blonk als een spiegel. Trots liet hij dat dan aan andere muzikanten zien. "Ik heb fijne herinneringen aan de muziekkapel van de brandweer, De Pompiers", zegt Henk. "Ik speelde ook klarinet bij de harmonie in Waalre. Muziek stond bij ons bij alles voorop." Nellie en Henk kijken dan ook tevreden terug op de afgelopen zestig jaar. Ondanks de medische problemen van Nellie zal er stilgestaan worden bij die 2e december.

Ton van Helvoort

Dansen was eerste stap naar langdurige verkering

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden