<p>Suzanne Schellens en Bep Wienholts zorgen dat de kinderen in Dommelen toch een sinterklaasfeest kunnen vieren. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Suzanne Schellens en Bep Wienholts zorgen dat de kinderen in Dommelen toch een sinterklaasfeest kunnen vieren. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

De Sint vergeet Dommelen niet

Een van de plaatsen waar de goede Sint elk jaar met veel plezier naartoe gaat is Dommelen. De dorpspomp is voor hem een geliefd punt van herkenning. Een enthousiast onthaal door heel veel kinderen valt hem jaarlijks ten deel. In een vroeg stadium heeft hij, gedwongen door de corona, zijn bezoek aan Dommelen helaas moeten afzeggen.

Dommelen - "En we hadden toch zo'n mooie plannen", aldus Bep Wienholts van de stichting De Dommelse Dorpspomp. "Je kunt dan twee dingen doen", zegt hij. "Dat is alles afblazen of de kinderen toch nog een mooie voorbereiding op het sinterklaasfeest geven. Samen met Suzanne Schellens en leden van het bestuur hebben we toch nog een leuk programma in elkaar gezet."

Bep zegt: "We kunnen goed begrijpen dat de sint niet komt. Alle vormen van samenscholing zijn immers verboden en het is nu eenmaal bekend dat, zoals elk jaar, heel Dommelen zich bij de Dorpspomp verzamelt om een glimp van de goede Sint op te vangen. Dat is natuurlijk prachtig, maar hij komt toch vooral voor de kinderen en die zullen dat feest op het plein nog het meeste missen. We hebben dan ook besloten om dit jaar gebruik te maken van Facebook."

Vanaf zaterdag 14 november start de organisatie met de eerste uitdaging, die tot en met 20 november loopt. Vervolgens zijn er opdrachten in de week van 21 tot en met 27 november. De derde week loopt dan van 28 november tot en met 4 december. Elke week zijn er nieuwe opdrachten en de drie mooiste 'kunstwerken' krijgen een leuke prijs. Los daarvan kan natuurlijk ieder kind ook een mooie tekening van de Sint voor de raam hangen. Het ziet er dan, ondanks dat de sint zelf niet kan komen, toch feestelijk uit. Ook stond er op het plein bij de pomp altijd een grote brievenbus waarin een brief voor de Sint en zijn Pieten kon worden gestopt. "De Sint heeft uitdrukkelijk gevraagd", zegt Suzanne, "om dat ook dit jaar te doen. Om te voorkomen dat er bij slecht weer brieven verloren zouden gaan hebben we besloten de brievenbus bij Dommelstroom op het terras te plaatsen."

"Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer dat de Sint en zijn pieten niet feestelijk door Dommelen kunnen rondrijden, voorafgegaan door Harmonie De Dommelecho. Maar met de hulp van ouderen zullen we in Dommelen onze kleintjes ook dit jaar weer een onvergetelijke sinterklaastijd kunnen geven." Bel voor meer informatie Bep Wienholts: 040-2019036.

Meer info

'Blijf ook dit jaar brieven voor de Sint schrijven'

Ton van Helvoort

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden