<p>Het bestuur dat de ontvangst van Sinterklaas elk jaar met veel enthousiasme verzorgt. V.l.n.r Majo, Anni en Gerrit. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Het bestuur dat de ontvangst van Sinterklaas elk jaar met veel enthousiasme verzorgt. V.l.n.r Majo, Anni en Gerrit. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Helaas, bij IVN dit jaar geen Sinterklaas

De Sint komt dit jaar niet naar het IVN in Valkenswaard. "We waren er al bang voor", zegt Anni Janssen, bestuurslid van de organisatie die ervoor zorgde dat Sinterklaas jaarlijks in een gespreid bedje in het IVN-gebouw kon komen overnachten.

Valkenswaard - Al vijf jaar op een rij was de goede Sint met zijn pieten en zijn trouwe paard enkele dagen gast aan de Bosstraat. "Het viel hem zwaar toen ik een telefoontje uit Spanje kreeg met het slechte bericht dat het dit jaar niet kon doorgaan", zegt Anni. "'Ook mijn pieten hadden zich er al weken op verheugd om naar Valkenswaard te gaan', zei de Sint. 'Want naast het overnachten, hielpen de vrijwilligers ons ook met het inpakken en zo nodig rondbrengen van de presentjes die ik voor mijn verjaardag voor de kinderen had meegebracht. Ik denk ook met veel plezier terug aan het Pietenpad en de spelletjes bij de kinderboerderij.'"

Janssen vervolgt: "Overigens zal van dit uitstel geen afstel komen. We zijn ervan overtuigd dat de Sint hier over één jaar opnieuw zijn opwachting komt maken." Het afgelopen jaar waren er ruim tweeduizend bezoekers in de drie weken vóór de verjaardag van de Sint. Hij heeft nu al vanuit Spanje laten weten, indien de omstandigheden dat toelaten, dat hij in december 2021 met al zijn pieten weer present zal zijn. Hij had ondanks de enorme teleurstelling toch nog een goed idee. "'Waarom zou je niet via Facebook toch een deel van de gebruikelijke activiteiten gewoon vieren'", zei de Sint. "'Begrijp me goed dat ik graag gekomen was, maar ook ik moet voorzichtig zijn met mijn gezondheid. Als ik in Valkenswaard ziek zou worden zou ik letterlijk nog verder van huis zijn.'"

Zo gezegd, zo gedaan. Het bestuur en een aantal vrijwilligers gaan dan ook aan de slag om toch de verjaardag van de Sint te vieren. De laatste drie weekenden vóór 6 december houden ze telkens een zeer speciale actie voor de kinderen. "Onder het motto Kleur een Piet zoals je hem ziet kun je tekeningen insturen. Vraag daarbij zo nodig de hulp van je ouders of oudere broers of zussen. Iedereen kan meedoen."

In de afgelopen jaren stond er vóór het IVN-gebouw een grote rode brievenbus waarin men een brief voor de Sint kon doen. Dat kan dit jaar wel doorgaan. Alle brieven zijn welkom en Sinterklaas heeft beloofd dat hij altijd een berichtje zal terugsturen, mits er een Nederlandse postzegel wordt bijgesloten. Op de website www.sinterklaashuisvalkenswaard.nl kun je zien wat er verder toch nog te doen is om de verjaardag van de Sint te vieren. Dat kan eveneens op Facebook: sinterklaashuisvalkenswaard.

"Ook heeft Sinterklaas gevraagd om een tekening thuis voor het raam te hangen, als jullie een mooie tekening voor hem en zijn pieten willen maken. Op deze manier kunnen we, ondanks de corona=problemen, de Sint toch nog in ons hartje sluiten."

Ton van Helvoort

Ook Sinterklaas moet letten op zijn gezondheid

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden