<p>Gedeputeerde Christophe van der Maat te zien in een heikraan. Foto: Marc Bolsius</p>

Gedeputeerde Christophe van der Maat te zien in een heikraan. Foto: Marc Bolsius

(Foto: Marc Bolsius)

Eerste heipaal symbolisch de grond in

In Valkenswaard is vorige week de eerste heipaal geslagen voor de kleine beekdalbrug over de beek De Keersop. De symbolische handeling werd verricht door gedeputeerde Christophe van der Maat met een heikraan. Het werk aan de Nieuwe Verbinding N69 is met het slaan van de heipaal op de helft. De verwachting is dat het 84 miljoen euro kostende project eind 2021 is afgerond.

Valkenswaard - Vanaf de plek waar de paal werd geslagen was er ook goed zicht op een van de twee grote beekdalbruggen waarvan inmiddels een vijfde is gestort. In totaal worden tijdens het project zo’n 15 bruggen en viaducten aangelegd.

De Nieuwe Verbinding N69 loopt vanaf de Luikerweg in Valkenswaard naar de A67 bij Veldhoven en kruist daarbij de beken De Keersop en Run. De 8,5 kilometer nieuwe verbinding wordt landschappelijk optimaal ingepast. Veel verkeer gaat straks niet meer door Valkenswaard en Asten, maar eromheen. Zo wordt de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid verbeterd.

De groenste weg van Brabant

Van der Maat prijst de samenwerking met aannemer Boskalis. “Dit moet de groenste weg van Brabant worden. Energieneutraal en goed voor de natuur door bijvoorbeeld minder beton te gebruiken, materialen te hergebruiken en geen kunstlicht langs de weg te plaatsen. Boskalis denkt echt met ons mee.”

Bij het slaan van de heipaal was projectdirecteur Michel Bekooy van Boskalis aanwezig. "Het werk dat eind 2019 echt begon, ligt ondanks corona goed op schema. Deze kleine beekdalbrug is voor mij een van de bijzonderste onderdelen van het project. Wij zagen hier een kans om het oorspronkelijke plan te verbeteren en konden die pakken omdat de provincie ons in de aanbesteding die ruimte gaf.”

Voor de kleine beekdalbrug werd eerder dit jaar het oorspronkelijk ontwerp van de Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 aangepast.

Met de door Boskalis ingediende verbetering krijgen de natuur van het beekdal en De Keersop meer ruimte en ontstaat er een mooiere en veiligere route voor fietsers onder de N397 door.

Mooier en veiliger

De Nieuwe Verbinding kruist de Keersop & de Run

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden