<p>Het Marktplein op maandagmiddag om 12.30 uur. Woorden zijn overbodig. Foto: Jurgen van Hoof<br><br></p>

Het Marktplein op maandagmiddag om 12.30 uur. Woorden zijn overbodig. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Corona beheerst leven ouderen

Ook in Valkenswaard slaat het coronavirus hard toe. Dan gaat het niet alleen over de gezondheid van de inwoners maar ook over evenementen en bijeenkomsten die niet kunnen doorgaan.

Valkenswaard - Zo was er afgelopen maart onder meer een afspraak met Senioren Belang Valkenswaard, om het werk van deze organisatie nog eens onder de aandacht te brengen. Door het coronavirus werd die afspraak steeds verder opgeschoven. Inmiddels zitten we in oktober en opnieuw is het gesprek uitgesteld. Daaruit blijkt dat het virus een enorme invloed heeft op ons dagelijkse leven, want ook nu weer kunnen een aantal activiteiten niet doorgaan. Juist in deze tijd kunnen ouderen, mensen met een kwetsbare gezondheid, alleenstaanden en veel andere dorpsgenoten wel wat extra aandacht gebruiken. Gelukkig zijn er door persoonlijk initiatief al diverse mogelijkheden van hulp opgestart. Daarnaast stelt de gemeente alles in het werk om waar nodig hulp te bieden. Ook Cordaad Welzijn realiseert zich terdege dat alle maatregelen een steeds grotere impact hebben op onze samenleving. Dat vraagt nu al maanden erg veel van iedereen. En juist toen we dachten dat het ergste wellicht over zou zijn, nam het aantal besmettingen weer schrikbarend toe. Ook in Valkenswaard. Dagelijks lezen we in de kranten en zien op de televisie dat het coronavirus ons ontzettend veel beperkingen oplegt.

Kijk eens om je heen en probeer met name in de eigen buurt oudere mensen die het moeilijk hebben, en nauwelijks nog de deur uit kunnen, te helpen. Men heeft vaak geen idee hoe blij deze ouderen zijn met een vriendelijk woord of gebaar. Juist nu de donkere dagen in november en december voor de deur staan heeft deze groep de hulp ontzettend hard nodig. Laat zien dat Valkenswaard een woonplaats is waar mensen elkaar, als de nood aan de man komt, helpen. Natuurlijk hebben ook de ouderen er begrip voor dat de jeugd ontzettend beperkt wordt in hun doen en laten. Toch zal een beetje hulp voor die ouderen ook diezelfde jeugd absoluut veel voldoening geven.

Het coronavirus laait weer op en het wordt kouder en donkerder. Gelukkig zijn er mooie initiatieven in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft om elkaar te helpen en door deze periode heen te sleuren. Organiseert of kent u zo'n initiatief? Laat het de redactie weten via redactie.valkenswaardsweekblad@dpgmedia.nl.

Tip de redactie

Kijk om je heen en probeer elkaar te helpen

Ton van Helvoort

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden