<p>Testen gebeurt altijd op afspraak. Iedereen kan zich laten testen. Meer over corona en testen op www.ggdbzo.nl of op <a href="//www.rijksoverheid.nl">www.rijksoverheid.nl</a>. Foto ter illustratie.</p>

Testen gebeurt altijd op afspraak. Iedereen kan zich laten testen. Meer over corona en testen op www.ggdbzo.nl of op www.rijksoverheid.nl. Foto ter illustratie.

(Foto: )

Teststraat in Valkenswaard opent snel

Teststraat in Valkenswaard

Op 14 oktober opent de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. In de testlocatie kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus na het maken van een afspraak. De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze testlocatie zorgvuldig nageleefd. De GGD heeft al testlocaties in Eindhoven, Helmond en Eersel. Die laatste gaat sluiten. In overleg met de gemeenten heeft de GGD gekozen voor een nieuwe testlocatie in Valkenswaard, omdat deze gemeente goed en centraal bereikbaar is voor de inwoners uit vooral de zuidelijke kant van de regio. Daarbij heeft de GGD ook gekeken naar de mogelijkheden voor een testlocatie die 'winterproof' is. Er zijn een aantal aaneengeschakelde mobiele units, waarin de tests afgenomen gaan worden. De testlocatie in Valkenswaard is zeven dagen per week geopend.

Meer berichten