<p>Feest bij de fanfare in Borkel. Foto via Emos.</p>

Feest bij de fanfare in Borkel. Foto via Emos.

(Foto: )

Koninklijke erepenning Emos

Burgemeester Ederveen reikte zaterdag de Koninklijke erepenning uit aan fanfare Emos. Fanfare Emos is opgericht in 1920 in Borkel en inmiddels is het dorpsorkest van weleer uitgegroeid tot een volwassen en trotse fanfare, de enige fanfare in Valkenswaard.

Fanfare Emos geeft bij belangrijke gebeurtenissen in Borkel en Schaft én in heel de gemeente Valkenswaard acte de présence, waardoor het al honderd jaar een prominente rol inneemt in onze gemeenschap. Zo worden onder andere het carnaval, de dodenherdenking en de kermis muzikaal opgeluisterd en wordt een serenade gebracht bij een Borkels huwelijk of een dorpsgenoot die een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Fanfare Emos zorgt voor verbinding in Borkel en Schaft waarmee het een positieve stempel drukt op de saamhorigheid onder de inwoners van deze Valkenswaardse dorpskern. Dit jaar stond voor fanfare Emos in het teken van het 100-jarig bestaan, met allerlei feestelijkheden. Vanwege corona zijn de feestelijkheden helaas niet doorgegaan, maar in het hele dorp hingen de Borkelse vlaggen uit en sierde de speciale jubileumvlag van de fanfare de gevels. Ook bij de molen, bij de basisschool en op andere prominente plekken met een vlaggenmast wapperde de Emos vlag lange tijd fier in de wind.

Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen. De Koninklijke onderscheiding is op zaterdag 10 oktober uitgereikt door burgemeester Ederveen van Valkenswaard tijdens een bijeenkomst met jubilarissen en bestuur in Dorpshuis d'n Teut in Borkel en Schaft.

Jubilarissen

Daar vierde Emos dan toch een klein beetje haar honderdste verjaardag. Jubilarissen Piet Smets (65 jaar lid), Diny Schenkels (40 jaar), Tiny Bannenberg (40 jaar), Bernard Baken (25 jaar), Henriëtte Huibers (12,5 jaar), Wil Gerritsen (12,5 jaar) en Nol Kuijken (12,5 jaar) werden in het zonnetje gezet. Ook Charlotte Smiggels (12,5 jaar lid) was jubilaris, maar kon helaas niet aanwezig zijn. Het geplande feestweekend is verzet naar het weekend van 10 oktober 2021.

Redactie

Opgericht in 1920 en uitgegroeid tot volwassen fanfare

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden