Foto:

Dit jaar alleen virtuele Dutch Design Week

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft besloten om alle bijeenkomsten die gepland stonden in het kader van de fysieke Dutch Design Week (DDW) af te gelasten.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft besloten om alle bijeenkomsten die gepland stonden in het kader van de fysieke Dutch Design Week (DDW) af te gelasten.

EINDHOVEN - De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet leidde tot het advies van de Veiligheidsregio om de DDW alleen in virtuele vorm te laten doorgaan. Daarop zag de burgemeester zich genoodzaakt om dit besluit te nemen.

Burgemeester Jorritsma heeft samen met wethouder Monique List-de Roos (Cultuur en Design) de kwestie besproken met de directie van Dutch Design Foundation (DDF), die DDW organiseert. Jorritsma is zich er zeer bewust van welke enorme klap dit besluit betekent voor de community van designers in Eindhoven: “Tandenknarsend heb ik dit besluit moeten nemen. Design is zo onlosmakelijk met onze stad verbonden, dat een besluit als dit de ziel uit de stad snijdt. Zo voel ik dat ook.”

Wethouder Monique List-de Roos (Cultuur en Design) sluit zich daarbij aan: “Normaal stroomt Eindhoven in deze week vol met designers en bezoekers uit binnen- en buitenland. We kunnen in deze tijd helaas niet actief mensen uitnodigen om naar de stad te komen; dat is niet verantwoord. Maar dit besluit raakt veel mensen. Ik weet hoe groot het effect is op de brede designgemeenschap, van maker en student tot organisator. Maar ook op de horeca en binnenstad. Dutch Design Foundation kennende zal alles op alles worden gezet om digitaal te shinen en de frisse blik op de toekomst te houden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden