<p>Het Brugven in een prachtige omgeving, die wel wat regen kan gebruiken. Een van de pareltjes rondom Valkenswaard. Foto: Jurgen van Hoof</p>

Het Brugven in een prachtige omgeving, die wel wat regen kan gebruiken. Een van de pareltjes rondom Valkenswaard. Foto: Jurgen van Hoof

(Foto: Jurgen van Hoof)

Valkenswaard en haar vrijwilligers

Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd lijkt het nog ver weg maar de herfst is wel degelijk in aantocht. De paraplu mag dan ook weer uit de kast. Ondanks alle beperkingen door het coronavirus heeft Valkenswaard de afgelopen weken haar inwoners toch nog veel geboden. Een grote groep vrijwilligers heeft daar op tal van manieren aan bijgedragen.

Valkenswaard - Zo was er op de gebruikelijke tweede zondag in september toch nog een bloemencorso. In plaats van een tocht met prachtige wagens door het dorp was er nu een aantal bloementapijten op de Markt te bewonderen. De belangstelling voor de stuk voor stuk kleine kunstwerken was overweldigend. Alle werken oogsten veel bewondering en blijheid.

Enthousiasme

Het enthousiasme van de bezoekers deed de bouwers van de diverse buurtschappen erg goed. Daarbij speelde het weer ook een rol, want door de zomerse temperaturen en het heerlijke zonnetje in de lucht oogden ook de terrassen op diezelfde Markt zoals bij een echt bloemencorso. Een mooie dag die zonder deze vrijwilligers niet mogelijk was geweest.

Vrijwilligers

Gelukkig heeft Valkenswaard zeer veel vrijwilligers die zich op diverse plaatsen inzetten voor Valkenswaard. Zo waren er het afgelopen weekend vrijwilligers aan de slag om het zwerfvuil op de toegangswegen naar onze woonplaats op te ruimen, om zo voor een schone gemeente te zorgen. Liefst 63 volle zakken met zwerfvuil was het resultaat. Niet alleen op het gebied van het milieu zijn er veel vrijwilligers.

Men kan het zich wellicht niet voorstellen, maar zonder de inzet van alle vrijwilligers zou ons mooie dorp een stukje van haar aantrekkelijkheid verliezen.

Inwoners trots op hun woonplaats

Die inzet van vrijwilligers hangt ongetwijfeld samen met het trotse gevoel over Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft. Waar men in de gemeente ook woont: het is toch geweldig dat men binnen het kwartier in het groen zit? Welke gemeente kan dat nou ook zeggen? We zijn niet voor niets onlangs gekozen tot de beste wandelgemeente van Nederland. De Malpie is daarbij één van de drukst bezochte gebieden. Soms is het in de bossen daar zelfs wel eens te druk. Wandelaars en fietsers vinden er hun weg en het is een prachtige verbinding tussen Valkenswaard dorp en Borkel en Schaft.

Ook dat is nog altijd een pittoresk plaatsje, waar het leven soms lijkt te hebben stilgestaan. Het tegendeel is echter waar. Ook Dommelen heeft veel vrijwilligers die vooral voor de kinderen en ouderen ontzettend goed werk verrichten. Alle inwoners van Valkenswaard mogen trots zijn op hun woonplaats. Mensen helpen elkaar waar nodig en dat maakt het leven in Valkenswaard, ook in de coronaperiode, nog eens extra aangenaam.

Ton van Helvoort

Dorp minder aantrekkelijk zonder al die vrijwilligers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden