<p>Archieffoto</p>

Archieffoto

(Foto: Jurgen van Hoof)

Brabants Kampioenschap Tonpraten 2021 gaat niet door

In navolging van vele andere evenementen die vanwege het corona-virus dit najaar en komend voorjaar geen doorgang kunnen vinden, gaat ook het Brabants Kampioenschap Tonpraten 2021 niet door.

Valkenswaard - Dat maakt de Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, de organisator van het Brabants Kampioenschap, bekend. De club heeft na overleg besloten dat ook zij genoodzaakt is het kampioenschap van 2021 niet te laten doorgaan. "Niet alleen de veiligheid maar ook de kwaliteit is onderdeel van dit besluit. Interactie van de tonprater met het publiek is immers onmisbaar en bepalend voor de sfeer. Het ontbreken van dit element doet het kampioenschap kwalitatief geen recht. Ook de voorbereidingen van de tonpraters met de nodige try-outs zijn verre van optimaal."

De organisatie van het evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Valkenswaard stelt: "Waar voorronden (selectie) met de nodige aanpassingen nog doorgang zouden kunnen vinden, is dit voor de finalewedstrijd en de galavoorstellingen vrijwel onmogelijk. Spijtig genoeg een teleurstelling voor velen." Het finaleweekend van het 54e Brabants Kampioenschap Tonpraten schuift door naar 7, 8 en 9 januari 2022. Reeds aangekochte kaarten blijven geldig, laat de organisatie weten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden