V.l.n.r. Albert Monsanto, secretaris Dirk van Foreest, voorzitter en Walter Mertens, penningmeester. Foto: Jurgen van Hoof
V.l.n.r. Albert Monsanto, secretaris Dirk van Foreest, voorzitter en Walter Mertens, penningmeester. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Kennismakingsdag in atelier

Alhoewel veel mensen zeggen dat ze best zelf zouden willen schilderen of tekenen, zet een groot aantal die stap niet omdat ze denken dat ze er niet goed in zijn. (Door Ton van Helvoort)

VALKENSWAARD - In Valkenswaard in Carolus aan de Oranje Nassaustraat 8 zijn er echter voldoende mogelijkheden om het tegendeel te bewijzen. Al heel wat jaren was daar Schilderschool Theo Kappé gevestigd. Omdat Theo al lange tijd niet meer betrokken is bij die schilderschool is in goed overleg de naam veranderd in: Hét Atelier Valkenswaard. In ons atelier, zegt voorzitter Dirk van Foreest, zijn een aantal groepen actief waar jong en oud, met of zonder ervaring, met veel plezier tekenen en schilderen.

“Ook wij hebben door het coronavirus een aantal maanden daar niet kunnen werken. Gelukkig kunnen we heel voorzichtig de draad weer opnemen en houden daarom op donderdag 17 september een kennismakingsdag. Van 14.00 tot 19.00 uur is iedereen dan ook van harte welkom. De ontvangst is in de foyer van Carolus. Om de schilder en tekenkunst in de praktijk te kunnen brengen verhuurt onze stichting het atelier. Wij dragen zorg, zegt van Foreest, voor basismateriaal dat bestaat uit schildersezels, werkbankjes en opslagrekken voor de eventueel gemaakte werken. De bezoeker moet dan wel voor het eigen materiaal zoals papier, doek, verf en dergelijken zorgen.”

Jong en oud
De groep die gebruik maakt van ons atelier bestaat meestal uit minimaal acht personen. Het atelier wordt per dagdeel (ochtend, middag, avond) en per jaar verhuurd. Naast het vrij tekenen en schilderen zonder formele begeleiding, waarbij ervaring voor jong en oud niet is vereist, is er ook een mogelijkheid als groep de benodigde begeleiding te hebben van een ervaren docent. “Wij zijn van mening dat ons atelier kan bijdragen aan een mooie bezigheid waarin men absoluut veel plezier zal hebben. Het is toch geweldig om je ambitie om goed te kunnen tekenen of schilderen op deze manier met anderen te kunnen delen.”

Kom op donderdag 17 september naar het atelier en zie met eigen ogen wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie, bel naar: 06-51515726 of neem een kijkje op de website: www.ateliervalkenswaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden