<p>Frans en Christine Smulders-Feijen beleven een mooi jubileum: ze zijn vijftig jaar getrouwd. Foto: Jurgen van Hoof.</p>

Frans en Christine Smulders-Feijen beleven een mooi jubileum: ze zijn vijftig jaar getrouwd. Foto: Jurgen van Hoof.

(Foto: Jurgen van Hoof)

50 jaar getrouwd: anders dan anders

Ze hadden elkaar in 1967 leren kennen. Frans ging met een vriend met de bus van Touringcar van Gerwen naar de Adriatische kust. In diezelfde bus zat ook Christine, samen met een vriendin. Zo begon de verkering. (Door Ton van Helvoort)

VALKENSWAARD - Ze waren beiden 20 jaar oud en gingen in het weekend dansen bij van Diepen in Eersel of bij de Kers in Oerle. Christine woonde in Eindhoven maar was intussen kassière bij de Rabobank in Valkenswaard. Na drie jaar verkering werd er in Valkenswaard een huis gevonden tegenover de benzinepomp van Luijbregts en gingen ze trouwen. Frans werkte in Eindhoven in een slagerij van Albert Heijn in de Canisiuslaan. Via de Limburglaan kwam hij terecht bij de AH aan de Insulindelaan. Toen het bedrijf overging op voorverpakt vlees ging Frans in de VUT. Ze hebben twee kinderen, een jongen en een meisje, dus een miljonairsgezin zoals in die tijd in de volksmond werd gezegd.

De familie werd uitgebreid met drie kleinkinderen. Intussen wonen ze al 26 jaar aan de Westerhovenseweg in Dommelen, met achter het huis een tuin van bijna 100 vierkante meter. Helemaal achterin vermaakt Frans zich met zijn hobby: bezig zijn in het duivenhok. Hij is al jaren een trouw lid van Duivenclub DVV. Frans: “Helaas neemt de belangstelling voor duiven al een poos af, waardoor onze vereniging ook steeds minder leden heeft.” Christine op haar beurt heeft in die tuin een grote moestuin aangelegd, alles op biologische gronden. De door haar gekweekte tomaatjes kleuren prachtig naast de goudgele kervel. Naast de liefde voor de tuin heeft ze een aparte hobby: Duplicate Scrabble, een variant van het bordspel Scrabble. In competitieverband is ze zelfs één keer kampioen van Nederland geweest.

Overigens is Christine een taalliefhebber. Enkele jaren jaren geleden was er tussen 12.00 en 14.00 uur een programma op de radio dat gepresenteerd werd door Frits Spits. Er werd dan een vraag gesteld die door de luisteraars moest worden aangevuld met een passende opmerking. Ze deed daar trouw aan mee en won diverse keren met haar snedig antwoord. Bescheiden: “Ik heb inderdaad veel gewonnen, ook met het maken van slagzinnen.” Haar prijzenkast is dan ook rijk gevuld. Samen brengen ze de tijd heel plezierig door. Ze maken mooie fietstochten en spelen wekelijks met vrienden ‘Vals Rikken’.

Natuurlijk vinden zij het jammer dat corona op het gebied van een feestje roet in het eten gooit. “We hadden in januari een mooi huis gereserveerd voor familie en kennissen, maar dat gaat niet door”, klinkt het. Ze zullen ongetwijfeld toch een feest kunnen houden als ze 60 jaar getrouwd zijn, zeggen ze met een lach. Als compensatie voor nu gaan ze in de loop van september samen nog een weekendje weg. Christine en Frans: twee gezellige mensen die genieten van hun tuin, hun vrienden maar vooral van hun kleinkinderen.

Ze trouwden op woensdag 16 september 1970 in Eindhoven voor de wet en op zaterdag 19 september in de kerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden