<p>Harrie Sijbers (links) en Rob Verschuren zitten te popelen om met de voorstelling te starten.</p>

Harrie Sijbers (links) en Rob Verschuren zitten te popelen om met de voorstelling te starten.

(Foto: Jurgen van Hoof)

De gedachten verzetten met The Blue Stars

Ooit al eens gemerkt hoe goed men zich voelt na een flinke lachbui. Dat is doogewoon, want lachen zorgt ervoor dat men beter in zijn vel zit.  Kortom: lachen is gewoon gezond.

VALKENSWAARD - Een reden temeer om op 17 september een bezoek te brengen aan Theater de Hofnar in Valkenswaard. Om 20.15 is er cabaret door The Blue Stars met een zweem van vroeger en een knipoogje naar vandaag. Daar in de Hofnar zullen de bezoekers ongetwijfeld een heerlijk ontspannen avond hebben waarbij veel gelachen kan worden. Rob Verschuren en Harrie Sijbers, beiden uit Son en Breugel, begonnen ongeveer tien jaar geleden met hun cabaret als The Blue Stars.  

Ze hadden al ervaring opgedaan als tonprater. Met de muzikanten Benjo en Joost en de zangeressen Erica en Ellen vormt het gezelschap een prima cabaretgroep. Natuurlijk, zegt Harrie Sijbers, zijn ook jongeren bij ons op deze avond welkom maar het programma is toch wat meer gericht op de ouderen. Zij herkennen in onze teksten immers dingen van vroeger.

Ook zingen en spelen onze muzikanten liedjes die gezellig kunnen worden meegezongen. Dat is toch heerlijk, zegt Rob Verschuren, als je op het toneel  de reacties hoort zoals: och dat liedje zongen wij vroeger ook. The Blue Stars treden het meest op in Brabant. Dat is logisch, zegt Harrie, want hier verstaan ze onze taal en veel liedjes en verhaaltjes  gaan over ons mooie Brabantse land. 

Het is toch heerlijk in deze tijd van het coronavirus om er toch nog even uit te kunnen zijn en dat men dan ook nog eens echt kan lachen. Natuurlijk is de zaal aangepast aan de corona-voorschriften. Dat betekent wel dat er aanzienlijk minder bezoekers kunnen worden ontvangen als gebruikelijk. Een reden temeer om tijdig kaartjes te bespreken bij de Hofnar. 

The Blue Stars zijn trouwens in Valkenswaard geen onbekenden in deze regio. Zij traden tijdens de presentatie van de nieuwe programma’s bij Val-Val-D’rie ook meerdere keren in Valkenswaard op. Juist in deze tijd met alle soorten beperkingen kan men op 17 september even alle zorgen vergeten bij het optreden van een echte Brabantse Cabaretgroep. Men zal er geen spijt van hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden