De kasseistroken, klinkerwegen en gravelpaden in de regio Valkenswaard vormen weer het prachtige decor.
De kasseistroken, klinkerwegen en gravelpaden in de regio Valkenswaard vormen weer het prachtige decor. (Foto: )

Tweede Omloop van Valkenswaard

Zondag wordt de Topcompetitie hervat met de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard. De Stichting Wielerevenementen Valkenswaard kan rekenen op de begeleiding van politiemotards. De wedstrijd over deels onverharde wegen wordt voor de tweede keer gehouden.

VALKENSWAARD - De kasseistroken, klinkerwegen en gravelpaden in de regio Valkenswaard vormen weer het prachtige decor, waarin deze wielerstrijd op hoog niveau eindelijk weer kan losbarsten. De organisatie heeft alles op alles gezet om de wielerfans te geven waar ze zo lang naar hebben uitgekeken. De spectaculaire klassieker weet zich dan ook verzekerd van het sterkst mogelijk deelnemersveld.Het parcours, vorige editie door toeschouwers en deelnemende ploegen zo gewaardeerd, is op kleine delen gewijzigd. Zo wordt ook de gravelstrook op het Loon in Waalre aangedaan. Een aanpassing is ook gedaan door de start en finish op industrieterrein De Vest in Valkenswaard te doen plaatsvinden. De organisatie houdt rekening met de 1,5 meter samenleving en gaat de start- en finish als zodanig inrichten

Alle Nederlandse continentale ploegen zijn bij de elite en beloften op volle sterkte present. De tien beste verenigingsteams uit de Clubcompetitie 2019 zijn van de partij, evenals enkele sterke Belgische clubteams en Nederlandse ploegen op uitnodiging. Nu er zoveel wedstrijden zijn weggevallen, is er voor jonge coureurs veel minder kans om profploegen te overtuigen om ze een contract aan te bieden. De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard is daarvoor nu een uitgelezen mogelijkheid.De winnaar in Valkenswaard 2018, Robin Blumel (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam), nu met ploeggenoten Coen Vermeltfoort en Daan van Sintmaartensdijk), en de nummer 2 van 2018, Dylan Bouwmans (Metec-TKH), zijn opnieuw present. Beat Cycling Club heeft een sterke afvaardiging met Jan-Willem van Schip, Bas van der Kooij en Luuc Bugter. Ook de regio is vertegenwoordigd, met de ploeg Tempo-Hoppenbrouwers-Viro uit Veldhoven, het combinatieteam Bergklimmers Stein, De Kempen Valkenswaard en de Zuid-Oost Brabantse districtsploeg.

In verband met de Omloop van Valkenswaard is De Vest afgesloten tussen de Zeelberg en de John F. Kennedylaan vanaf zaterdag 18.00 uur tot zondag 21.00 uur. Op zondag zijn de Markt en in de directe omgeving de volgende wegen afgesloten (van 08.00 uur tot 19.00 uur): Eindhovenseweg (N69), tussen Valkenierstraat en Dommelseweg; Peperstraat, tussen kruising Maastrichterweg en de N69; Leenderweg, vanaf Europalaan tot aan de Markt en Waalreseweg, vanaf Beiaardstraat tot aan de N69. Van 09.00 tot 19.00 uur stopt lijn 317 (Dommelen-Valkenswaard-Eindhoven Station) bij de buurtbushalte aan de Merendreef en aan De Smelen. Lijn 318 (Luyksgestel-Valkenswaard-Eindhoven Station) rijdt van 09.00 tot 19.00 uur niet. Lijn 18 (Bergeijk-Veldhoven-Eindhoven Station) rijdt vanaf 13.00 tot 19.00 uur een omleidingsroute.

Willem-Jan Schampers

Grootste wieler-evenement van Nederland voor elitecoureurs

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden