<p>De voorstelling gaat over ambitie, boven jezelf uitstijgen tot mythische proporties. Een zoektocht naar het hogere van Valkenswaard. </p>

De voorstelling gaat over ambitie, boven jezelf uitstijgen tot mythische proporties. Een zoektocht naar het hogere van Valkenswaard.

(Foto: )

DATtheater volop bezig met voorbereidingen 40-jarig jubileum

Volgend jaar bestaat het DATtheater alweer 40 jaar. De organisatie wil dit vieren op 10 en 11 april 2021 in Theater De Hofnar te Valkenswaard. Achter de schermen wordt op afstand druk gewerkt aan de voorbereidingen van een enorm spektakelstuk.

valkenswaard - De voorstelling gaat over ambitie, boven jezelf uitstijgen tot mythische proporties. Een zoektocht naar het hogere van Valkenswaard, maar ook van de theatergroep zelf.

De voorstelling stelt de vraag waarom deze zoektocht naar het hogere toch nodig is, is de grond waarop je staat niet goed genoeg? Vanwaar deze zucht boven zichzelf uit te stijgen? Is het onsterfelijkheid, voor altijd herinnert worden of alleen maar een ontevredenheid met het leven van alledag?

De theaterproductie bestaat uit twee delen, eerste deel gaat over een plaatselijke theatergroep die bezig met de koortsachtige voorbereidingen voor een zeer ambitieuze spektakelshow over de gemeente Valkenswaard. In het tweede deel zien we de première van het spektakel.

De voorstelling laat zich het best om schrijven als een persiflage op ambitie, eerzucht en de showbusiness en tegelijkertijd een zoektocht naar de identiteit van de theatergroep en de gemeente waarin ze wonen.

Voor de productie maakt men gebruik van bestaande teksten van Leon de Waal en Marcel Roelfsema. Het tweede spektakeldeel schrijft de regisseur een scenario gebaseerd op een verzonnen Valkenswaardse legende, waarin de valk centraal staat. Om het idee van spektakel kracht bij te zetten en inwoners van Valkenswaard te betrekken bij deze productie wordt contact gezocht met lokale muziek -en dansgroepen. Meer info volgt!

Achtergrond

DATtheater speelt 40 jaar lang in de theaters van Dommelen, Valkenswaard en Eindhoven ieder jaar een voorstelling. Vanwege dat jubileum is het idee opgevat om het wat grootser aan te pakken en voor de verandering eens iets te maken over Valkenswaard en Dommelen. Waar andere amateurgezelschappen zich vaak richten op de klucht, zijn de producties van het DATtheater bekende theaterteksten van Ionesco, Woody Allen, Tom Lanoye en Don Duyns, ook filmbewerkingen zoals Festen, Dogville en 12 Angry Men, daarbij richtte het DATtheater zich naast familie en vrienden vooral op het “kunstminnende” publiek. Nu probeert men zich op een breder publiek te richten terwijl er ook recht wordt gedaan aan het DNA van DATtheater.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden