Afbeelding
Foto: Petra Visser

‘Tensemble’ zingt Christmas Carols

Algemeen 388 keer gelezen

Willem-Jan Schampers

Zanggroep Aloys Wetzer op Corridor

Tuurlijk zijn ze alle acht belangrijk, maar feit blijft dat Aloys Wetzer de grote animator en drijfveer is achter ‘Tensembel’, de nieuwste zanggroep in Valkenswaard. “We zijn ontstaan uit de backing vocalgroep die de artiesten op mijn cd ‘...En dan weer verder’ en het bijbehorende theaterproductie in De Hofnar begeleidde. Dit was zo leuk en beviel zo goed dat we samen zijn doorgegaan.”

VALKENSWAARD – ‘Het is een soort afronding van ongeveer vijftig jaar muziek maken en arrangeren. Ik heb nog zoveel plannen en begin gewoon aan iets nieuws.’ Dit zei Aloys na het afronden van het project ‘...En dan weer verder’. Een van de nieuwe muzikale uitdagingen was het formeren van een zangensemble, bestaande uit vier mannen en vier vrouwen. “We zijn een dubbelkwartet met een klassieke bezetting”, verduidelijkt Aloys. “Twee bassen, twee tenoren, twee sopranen en twee alten. We zingen a capella.”

Tensembel (’Letterlijke uitspraak van wat de meeste mensen zeggen als ze ons als ensemble bedoelen’) bestaat uit: Gertie Groenen, André van den Eijnden, Hellen Lohman, Etiënne Wetzer, Angelique Baeten, Frank van Daal, Hanneke van Alphen en Aloys Wetzer. “Allemaal mensen die elkaar kennen van Theatergroep Valkenswaard en Vocalgroup Perfect Sound. Dus bekend met zingen en optreden. Dit maakt het extra leuk, want met zo’n ervaren groep kun je meerdere kanten op. We hebben opgetreden tijdens het Vogelverschrikkerfestival, maar bijvoorbeeld ook tijdens een concert van Perfect Sound in zaal Lavrijssen.”

En nu dus met Christmas Carols. Aloys: “Mijn broet Etiënne vroeg me: ‘En wat doen we met Kerst?’ Zo ontstond het idee om traditionele Engelse kerstliederen te gaan zingen, zoals ‘Carol of the Bells’ en ‘Joy of the World’. In september zijn we begonnen met repeteren. We treden op in Dickens-stijl. Het zijn vrolijke nummers, ook wat meer recent, denk dan aan ‘We wish you a merry Christmas’. Alles bij elkaar hebben we een programma van een half uur, dat we een paar keer, op diverse plekken in het winkelcentrum ten gehore brengen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant