Afbeelding

Sportiviteit in de bibliotheek

Algemeen 280 keer gelezen

VALKENSWAARD - Bibliotheek de Kempen en Sportstuif bundelen hun krachten om een actieve en leerzame middag te bieden aan kinderen van groep 3 t/m 8. Op woensdag 8 mei van 15.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen en hun ouders/verzorgers deelnemen aan een unieke combinatie van sport en spel, gevolgd door een gezellig voorleesmoment.

Het belang van voldoende beweging voor de jeugd staat centraal in de maatschappelijke discussie. Basisschoolkinderen worden aangemoedigd om actief te zijn en deel te nemen aan sportactiviteiten. Door middel van de Sportstuif, een vorm van sportieve naschoolse kinderopvang, worden kinderen op een leuke en educatieve manier gestimuleerd om te bewegen en plezier te beleven aan sport.

Tijdens deze middag zullen deelnemers onder begeleiding van de BSO (Buitenschoolse Opvang) deelnemen aan diverse creatieve en sportieve spelletjes. Het doel is om op een speelse manier kennis te maken met verschillende sporten en actief bezig te zijn. Als kers op de taart wordt er aan het einde van de activiteit een boekje voorgelezen, om het sportieve avontuur op een ontspannen manier af te sluiten.

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek Valkenswaard en is gratis toegankelijk voor alle kinderen en hun ouders/verzorgers van groep 3 t/m 8. Aanmelden is niet nodig, dus kom langs en doe mee!

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Sportstuif. Voor vragen kunt u contact opnemen via valkenswaard@sportstuif.nl of een bezoek brengen aan www.sportstuif.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant