De wensvijver bij Tuincentrum Coppelmans bevatte zo veel muntjes dat Bas Coppelmans een cheque van 1250 euro kon uitreiken.
De wensvijver bij Tuincentrum Coppelmans bevatte zo veel muntjes dat Bas Coppelmans een cheque van 1250 euro kon uitreiken.

Idee van een wensvijver werd werkelijkheid

Algemeen 318 keer gelezen

VALKENSWAARD - Een vijver kent veel verschillende mogelijkheden. Praktisch als drinkplaats voor vee, overloop van regenwater of als reservoir voor bluswater. Een vijver kan ook helpen om wat leven in de tuin aan te brengen. Een vijver lijkt niet altijd iets bijzonders. Toch zijn er uitzonderingen.

Door Ton van Helvoort

Bij Tuincentrum Coppelmans aan de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard konden de bezoekers de afgelopen weken een vijver zien, dicht bij de ingang van de hal. Het was echter geen gewone vijver. Bas Coppelmans legt uit: “Ons personeel denkt mee als er iets speciaals gedaan moet worden. En zo gebeurde er onlangs iets moois. Een van onze medewerksters heeft nog twee echte kleine kinderen. Daarover had ze natuurlijk wel wat zorgen. Na enkele gesprekken kwam het idee op tafel om Muriël, want daar gaat het over, te helpen.”

En ook Bas Coppelmans van mening dat er inderdaad geholpen moest worden. Verschillende ideeën kwamen op tafel waarbij één voorstel de meeste aandacht kreeg. Er werd voorgesteld om bij de ingang van het tuincentrum een vijver te plaatsen waarin de bezoekers voor dit goede doel een bijdrage konden doen. Geen gewone vijver maar een wensvijver.

Ook toen bleek weer de grote eensgezindheid van de medewerkers. Er was natuurlijk geen enkele garantie dat de actie zou slagen maar het voelde wel heel goed aan. Ook het Roland Mac Donald Huis in Veldhoven werd bij de actie betrokken.

De meeste bezoekers kennen de ouders niet maar het was geweldig dat in de vijver toch steeds meer muntjes te zien waren. Langzaam aan groeide de bodem van de vijver met muntjes. Na een poosje kwam er toch een moment dat de vraag rees of de vijver al gesloten kon worden. Er werd besloten om de muntjes te tellen. Het bleek dat het al aardig het streefbedrag ging. Besloten werd nog één maand door te gaan.

Op de laatste dag was iedereen dan ook benieuwd naar de opbrengst wat bijna een bedrag van vier cijfers bleek waarop Bas namens het bedrijf het eindbedrag verhoogde tot 1250 euro. Bas: “Echt mooi dat zoveel bezoekers aan deze actie hebben bijgedragen. Ze kunnen er echt zeker van zijn dat het geld goed besteed zal worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant